Φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στα ελληνικά αεροδρόμια

Gazzetta team
Φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στα ελληνικά αεροδρόμια
ΔΕΗ και Fraport Greece υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας ώστε να καθοριστούν τα κατάλληλα σημεία σε 14 ελληνικά αεροδρόμια και να εγκατασταθούν εκεί φορτιστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η ΔΕΗ και η Fraport Greece προκειμένου να δώσουν ώθηση στην ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας. Οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν να ορίσουν τους κατάλληλους χώρους φόρτισης και εγκατάστασης ηλεκτρικών φορτιστών για οχήματα τέτοιας τεχνολογίας στα ελληνικά αεροδρόμια υπό τη διαχείριση της Fraport. Σε αυτό το πλαίσιο θα εξετάσουν πιθανές συνέργειες για την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, αλλά και για να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στους χώρους των αεροδρομίων, καθώς και να εξετάσουν τις πιθανότητες ενός εμπορικού μοντέλου συνεργασίας.

Τα σχέδια της ΔΕΗ για την ηλεκτροκίνηση

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, το πρόγραμμα της επιχείρησης προβλέπει την τοποθέτηση πανελλαδικά 1.000 σταθμών φόρτισης για τα επόμενα 2 – 3 χρόνια και 10.000 τέτοιων σταθμών σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Στόχος της ΔΕΗ είναι να δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα, αλλά και να διαμορφώσει και να προωθήσει προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης.

Ο πρώτος φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η Fraport Greece διαχειρίζεται 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα και τα αναβαθμίζει δημιουργώντας σύγχρονες, λειτουργικές και φιλικές προς το περιβάλλον υποδομές. Τα 9 έχουν ήδη αναβαθμιστεί πλήρως και στα υπόλοιπα 5 ολοκληρώνονται σύντομα όλες οι απαιτούμενες εργασίες, ενώ η εταιρεία ενδιαφέρεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στους χώρους των αεροδρομίων της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!