Ο «πόλεμος» στην ηγεσία του Volkswagen Group συνεχίζεται

Gazzetta team
Ο «πόλεμος» στην ηγεσία του Volkswagen Group συνεχίζεται
Ότι τον... παραίτησαν παράνομα κατηγορεί το Ελεγκτικό Συμβούλιο του ομίλου ο Χέρμπερτ Ντις, ο «νούμερο ένα» της Volkswagen μέχρι πριν από λίγες ημέρες.

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της μάρκας Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις. Η ανακοίνωση έγινε από το Ελεγκτικό Συμβούλιο του Group VW μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησε το Σάββατο 6 Ιουνίου και στην οποία τονίζεται, ότι ο 61χρονος παραμένει στη θέση του προέδρου όλου του ομίλου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, τη διεύθυνση τoυ brand Volkswagen αναλαμβάνει ο Ραλφ Μπραντστέτερ (φωτό κάτω), που συνδιοικούσε μέχρι τώρα τη μάρκα μαζί με τον Ντις. Τα μέλη του συμβουλίου θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αφοσιωθεί περισσότερο και καλύτερα ο Ντις στα καθήκοντα της διοίκησης όλου του ομίλου, καθώς δεν θα απασχολείται τόσο πολύ με τη Volkswagen.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Χέρμπερτ Ντις στη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία ερμηνεύθηκε ως ένας εύσχημος τρόπος αποπομπής του και ένα είδος τιμητικής αποστρατείας. Ο κορυφαίος μέχρι χθες μάνατζερ της Volkswagen κατηγόρησε το Ελεγκτικό Συμβούλιο ότι λειτούργησε παράνομα και εκτός των νομικών αρμοδιοτήτων του. Ο Ντις μίλησε ενώπιον 3.400 στελεχών του ομίλου Volkswagen, όπου υποστήριξε ότι υπήρξε παράνομη διαρροή ειδήσεων από το εσωτερικό της επιχείρησης προς τα μέσα ενημέρωσης και τόνισε ότι «αυτές είναι παράνομες πράξεις που συνέβησαν στο προεδρείο του Ελεγκτικού Συμβουλίου και προφανώς μπορούν να καταλογισθούν σε αυτό».

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου προέκυψε μετά από μία σειρά άτυχων περιστατικών το τελευταίο διάστημα στη λειτουργία της Volkswagen. Ουσιαστικά ο Ντις πληρώνει το γεγονός της καθυστέρησης στην παραγωγή και στη διάθεση του νέου VW Golf όγδοης γενιάς στην αγορά, αλλά και τα ατέλειωτα προβλήματα με το λογισμικό του ηλεκτρικού μοντέλου ID.3 εξαιτίας των οποίων θα καθυστερήσει η παραγωγή του. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι το τιμόνι της VW ανέλαβε μόνος του ο Μπραντστέτερ, που ευθύνεται περισσότερο από τον Ντις για τις παθογένειες της μάρκας. Αναμένονται πάντως εξελίξεις!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!