Κωδικός Audi Artemis: το νέο υπερόπλο του ομίλου Volkswagen

Gazzetta team
Κωδικός Audi Artemis: το νέο υπερόπλο του ομίλου Volkswagen
Το project Artemis προβλέπει την εξέλιξη ενός καινοτόμου ηλεκτροκίνητου και αυτόνομου μοντέλου από την Audi, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024 και θα είναι άκρως ανταγωνιστικό με τα Tesla.

Η Volkswagen έβαλε τον θεμέλιο λίθο, πάνω στον οποίο θα βασίσει μία νέα «ηλεκτρική καταιγίδα». Πρόκειται για το Project με την κωδική ονομασία Αrtemis, το οποίο ανέλαβε να φέρει σε πέρας η Audi και έχει ως στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέλιξης καινοτόμων ηλεκτροκίνητων και ρομποτικών οχημάτων για λογαριασμό όχι μόνον της μάρκας με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια, αλλά ολόκληρου του γερμανικού ομίλου. Την επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος ανέλαβε ο Άλεξ Χίτσινγκερ, που είχε μέχρι τώρα την εποπτεία του τομέα αυτόνομης οδήγησης εντός του Group VW.

Ο Χίτσινγκερ έχει ένα πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό, καθώς έχει διατελέσει μεταξύ άλλων διευθυντής της Ford-Cosworth στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι WRC, αρχιμηχανικός της Cosworth στη Formula 1, τεχνικός διευθυντής της Toro Rosso και μηχανικός της Red Bull μεταξύ 2006 και 2011, oπότε είχε κατακτήσει η αυστριακή ομάδα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα στην F1.

O Άλεξ Χίτσινγκερ.

Σύμφωνα με το νέο Νούμερο 1 της Audi, Μάρκους Ντίσμαν, ο Χίτσινγκερ έχει ως αποστολή «να εξελίξει γρήγορα και αντιγραφειοκρατικά ένα πρωτοποριακό μοντέλο για την Audi». Ο Ντίσμαν αποκάλυψε, ότι το καινοτόμο αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2024 και θα λειτουργήσει ως βάση και για ανάλογα μοντέλα των άλλων εταιρειών του ομίλου Volkswagen, ενώ ο Χίτσινγκερ και η ομάδα του θα έχουν στη διάθεσή τους άφθονους πόρους και όλες τις τεχνολογίες της μητρικής επιχείρησης.

Αγώνας δρόμου κατά της Tesla

To project Artemis έχει τεράστια σημασία για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και σηματοδοτεί την αντεπίθεση της Volkswagen εναντίον της Tesla. Τα κορυφαία στελέχη του ομίλου VW συσκέφθηκαν πρόσφατα και μετά από ανάλυση της κατάστασης κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι τα σημερινά ηλεκτροκίνητα μοντέλα των εταιρειών Volkswagen, Audi και Porsche υστερούν σε πολλά σημεία απέναντι στα αντίστοιχα Tesla. Ετσι θα επιδοθεί το VW Group σε έναν αγώνα δρόμου για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να υπερκεράσει σε ανταγωνιστικότητα την Tesla.

Αυτές είναι προς το παρόν οι μόνες επίσημες πληροφορίες από πλευράς Audi και VW Group, όμως το επόμενο διάστημα θα μαθαίνουμε συνέχεια περισσότερα νέα σχετικά με την πρόοδο αυτού του σημαντικότατου project!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!