ΚΤΕΟ κάθε χρόνο για τα παλαιά ΙΧ εξετάζει η κυβέρνηση

ΚΤΕΟ κάθε χρόνο για τα παλαιά ΙΧ εξετάζει η κυβέρνηση
Στο πλαίσιο «εξυγίανσης» του αντικειμενικά μεγάλου σε ηλικία στόλου οχημάτων μας θέλει να προχωρήσει η κυβέρνηση, μειώνοντας το χρονικό περιθώριο στους ελέγχους του ΚΤΕΟ.

Σήμερα, μετά την πρώτη επίσκεψη ενός ΙΧ αυτοκινήτου στο ΚΤΕΟ, η νομοθεσία προβλέπει ότι ο ιδιοκτήτης του θα πρέπει να κάνει επισκέψεις ανά δύο χρόνια προκειμένου να πιστοποιείται η καταλληλότητα κυκλοφορίας του οχήματος. Ωστόσο με το στόλο αυτοκινήτων της Ελλάδας να μεγαλώνει σε ηλικία συνεχώς, η κυβέρνηση σχεδιάζει διάφορες αλλαγές γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Χωρίς ακόμη να έχουμε κάτι επίσημο, υπάρχει στο τραπέζι η πρόταση να περνούν κάθε χρόνο ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητα, αντί για το εναλλάξ πρόγραμμα που ισχύει σήμερα για έκδοση κάρτα καυσαερίων τον ένα χρόνο και τεχνικό έλεγχο στον επόμενο.

Στο «στόχαστρο» μοντέλα 10 ή 15 ετών και άνω

Επειδή για την ώρα δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ενημέρωση, δεν προσδιορίζεται το πόσο παλιά θα είναι τα αυτοκίνητα που θα επηρεάσει η απόφαση. Λέγεται ότι μπορεί να πιάσει τα μοντέλα δεκαετίας και πίσω, δηλαδή με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από το 2010 ή ότι θα αφορά παλαιότερα οχήματα, από το 2005 και πίσω, δηλαδή 15 ετών και άνω.

Η συγκεκριμένη κίνηση, κατά την κυβέρνηση, θα βοηθήσει την κατάσταση των αυτοκινήτων στους ελληνικούς δρόμους και οι ιδιοκτήτες τους, είτε θα τα συντηρούν σχολαστικότερα, είτε θα σκεφτούν να τα αντικαταστήσουν με νεότερης χρονολογίας, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα. Πάντως πριν γίνει η όποια ανάλυση για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν όντως θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο ή αν θα παραμείνει απλώς μια πρόταση που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!