Πόσο επιδοτεί η Γαλλία την αγορά ενός καινούριου Ι.Χ.;

Gazzetta team
Πόσο επιδοτεί η Γαλλία την αγορά ενός καινούριου Ι.Χ.;
Η Γαλλία αποφάσισε να επιδοτήσει με σημαντικά ποσά την αγορά ενός καινούριου μοντέλου βενζίνης ή πετρελαίου, ενώ αύξησε ακόμη περισσότερο την κρατική ενίσχυση για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα!

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε μέσω του Twitter ένα σύνολο μέτρων για την στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, χάρη στα οποία θα ενισχυθεί ο συγκεκριμένος κλάδος με οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, όχι όμως αποκλειστικά αφού προβλέπεται επιδότηση και για τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης χαμηλής εκπομπής ρύπων. Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο αυξάνεται η κρατική επιδότηση για την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου από 6.000 ευρώ που ισχύουν σήμερα σε 7.000 ευρώ.

Πολύ υψηλή είναι η επιδότηση αγοράς καινούριων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όποιος αποφασίσει να αγοράσει ένα ετοιμοπαράδοτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και δώσει σε ανταλλαγή ένα παλαιότερο για να πάει στην πρέσα για απόσυρση από την κυκλοφορία, επωφελείται και από επιπρόσθετη επιδότηση άλλων 5.000 ευρώ. Η γαλλική κυβέρνηση επιδοτεί επίσης κάθε αγορά ενός υβριδικού μοντέλου με 2.000 ευρώ, ενώ όλες αυτές οι ενισχύσεις θα έχουν περιορισμένο χρονικό ορίζονται και μέχρι να πωληθούν έως 200.000 καινούρια οχήματα.

Με όρους η ενίσχυση της Renault

Το μπόνους για την αγορά μοντέλων βενζίνης και πετρελαίου νέας τεχνολογίας είναι σημαντικό και ανέρχεται σε 3.000 ευρώ ανά όχημα. Να σημειώσουμε πάντως, ότι τα πέντε από τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ ενίσχυσης της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Γαλλία θα δοθούν για την στήριξη της Renault, ενώ οι επιδοτήσεις αγοράς καινούριων οχημάτων θα κοστίσει στη χώρα «μόνον» ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Yπό αυστηρούς όρους η ενίσχυση της Renault από τη γαλλική κυβέρνηση.

Ο βαριά λαβωμένος από την κρίση κατασκευαστής θα λάβει την οικονομική ένεση κάτω από αυστηρούς όρους, οι οποίοι θα εξειδικευθούν τις επόμενες ημέρες. Ήδη δεσμεύτηκε η Renault ότι θα εντείνει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ώστε να φτάσει έως το 2024 τις 240.000 μονάδες. Ο Μακρόν έχει θέσει ως στόχο να φτάσει έως το 2025 η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών οχημάτων στη Γαλλία το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα. Επίσης απαιτεί από τη Renault, ότι η υπεραξία που θα προκύψει από την οικονομική της ενίσχυση θα πρέπει να παραμείνει στη χώρα, με άλλα λόγια να διατηρήσει και να αυξήσει την παραγωγή της στη Γαλλία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!