Κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία της Hertz στην Ελλάδα

Gazzetta team
Κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία της Hertz στην Ελλάδα
Η Αutohellas, που αντιπροσωπεύει τη Hertz στην Ελλάδα και σε 7 βαλκανικές χώρες, ανακοίνωσε ότι συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της στη χώρα μας και δεν επηρεάζεται από την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Η Autohellas δεν επηρεάζεται από το αίτημα πτώχευσης που έχει υποβάλλει ο όμιλος Hertz Global Holdings λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Σε επίσημη ανακοίνωσή της επισημαίνει η Autohellas, ότι δεν έχει καμία μετοχική σχέση ή σχέση πιστωτή/οφειλέτη με την Hertz Global Holdings, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας λόγω του Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια, οπότε βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της.

16% o τζίρος από βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η Autohellas κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα δικαιόχρησης (franchising) του σήματος της Hertz στην Ελλάδα και σε επτά χώρες των Βαλκανίων, με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις να αποτελούν περίπου το 16% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της και περίπου το 30% της συνολικής κερδοφορίας της.

Ανεξαρτήτως των διαδικασιών που μπορεί να επιλεγούν τελικά για την επίτευξη της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της Hertz Global Holdings κατά τη διάρκεια αυτών η λειτουργία τόσο του ιδιόκτητου από την Hertz Global Holdings διεθνούς δικτύου εταιρειών βραχυχρόνιων μισθώσεων οχημάτων όσο φυσικά και του μετοχικά ανεξάρτητου δικτύου δικαιοχρηστών (franchisees) του σήματος της Hertz παγκοσμίως δεν θα παρεμποδιστεί.

Koρυφαία τραπεζική φερεγγυότητα

Σημαντική παράμετρος και εγγύηση για την απρόσκοπτη λειτουργία της Hertz στην Ελλάδα αποτελεί και το γεγονός, ότι τα ίδια κεφάλαια της Autohellas ανέρχονταν στις 31.12.2019 σε 294 εκατ. ευρώ και ότι η εταιρεία διαθέτει την ευνοϊκότερη σχέση δανεισμού προς ίδια κεφάλαια μεταξύ όλων των εισηγμένων εταιρειών του κλάδου ενοικίασης και leasing αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!