H Volkswagen υποστηρίζει την επιστροφή της απόσυρσης

Gazzetta team
H Volkswagen υποστηρίζει την επιστροφή της απόσυρσης
Για να ξεπεράσει τις πληγές του κορονοϊού, η Volkswagen δεν ζητά κρατική υποστήριξη αλλά την επιστροφή του μέτρου της απόσυρσης των παλαιών αυτοκινήτων.

H Volkswagen ξεκίνησε από τις 25 Απριλίου τη σταδιακή επανεκκίνηση όλων των εργοστασίων της στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με πολύ μικρότερη φυσικά παραγωγή καθώς τα υγειονομικά μέτρα επιβάλλουν λιγότερους εργαζόμενους στις γραμμές παραγωγής και περισσότερο χρόνο για την εναλλαγή στις βάρδιες.

Αυτό ωστόσο είναι το ένα σκέλος της επανόδου στην κανονικότητα, μετά τα ευρύτατα lockdown στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Το άλλο είναι η ζήτηση, η οποία έπεσε πάνω από 50% το Μάρτιο και αναμένεται εξαιρετικά χαμηλή και τον Απρίλιο. Διεθνείς αναλυτές μάλιστα προβλέπουν ότι η αγορά του αυτοκινήτου θα επανέλθει στη δυναμική που είχε το 2019 αφού περάσουν μερικά χρόνια, ίσως και μια δεκαετία.

Με αυτά τα δεδομένα, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων βλέπει το μέλλον με επιφύλαξη και ζητά από την Ε.Ε. να πάρει μέτρα που θα τονώσουν τη ζήτηση. Ένα από αυτά είναι και η απόσυρση, την οποία εμμέσως πλην σαφώς έχει υποστηρίξει και με υπόμνημά της η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Τι λέει ο Χέρμπερτ Ντις

Σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση ARD, ο διευθύνων σύμβουλος της VW Χέρμπερτ Ντις, υποστήριξε ότι χρειάζονται μέτρα τόνωσης της ζήτησης αυτοκινήτων, αν το ζητούμενο είναι η επανεκκίνηση συνολικά της αγοράς.

“Χρειαζόμαστε την κατανάλωση, η οικονομία πρέπει να εκκινήσει και πάλι. Το αυτοκίνητο είναι μια ευκαιρία, ίσως η καλύτερη ευκαιρία για τόνωση της ζήτησης. Αντικαθιστώντας μάλιστα τα παλιά αυτοκίνητα με νέα, μειώνουμε και τη μόλυνση”, δήλωσε ο Ντις, αφήνοντας την αιχμή του για επαναφορά της απόσυρσης, που ήδη έχουν ζητήσει από την καγκελάριο Μέρκελ οι εκπρόσωποι των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης οικονομικής εφημερίδας ‘’Handelsblatt’’.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ντις επανέλαβε την πρόθεση της Volkswagen να πληρώσει μέρισμα στους μετόχους της για το 2019 και να μην λάβει κρατική ενίσχυση -αν και σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από την πορεία της αγοράς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!