Ανοίγουν και πάλι τα εργοστάσια αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Gazzetta team
Ανοίγουν και πάλι τα εργοστάσια αυτοκινήτων στην Ευρώπη
Ανάσα ζωής για τις βιομηχανίες αυτοκινήτων καθώς ξεκινούν την σταδιακή επαναλειτουργία των μονάδων παραγωγής τους στην Ευρώπη, τις οποίες είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκρατημένα χαμόγελα αισιοδοξίας για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία μετά το γενικό κλείσιμο των εργοστασίων της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ήδη ορισμένες εταιρείες του χώρου άνοιξαν κάποια εργοστάσιά τους και ανακοίνωσαν συγκεκριμένες ημερομηνίες επαναλειτουργίας των μονάδων παραγωγής τους, θέλοντας έτσι να σταματήσουν την τεράστια οικονομική αιμορραγία τους. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η Hyundai ανακοίνωσε την επανέναρξη της παραγωγής της στο εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, αν και στη χώρα υπάρχει απαγόρευση εργασίας έως τα τέλη Απριλίου. Ωστόσο η αυτοκινητοβιομηχανία εξαιρείται από την απαγόρευση ως «κρίσιμος κλάδος» για την οικονομία και τη βιομηχανία της Ρωσίας. Η κορεάτικη εταιρεία ξεκίνησε επίσης σήμερα, Τρίτη 14 Απριλίου, τη λειτουργία του εργοστασίου της στο Νοσοβίτσε της Τσεχίας, που είχε διακόψει την παραγωγή του στις 21 Μαρτίου.

Ξεκίνησαν η Audi και η Lada

Επίσης η Audi αρχίζει και ανεβάζει…στροφές στο ουγγαρέζικο εργοστάσιό της στην πόλη Γκιόρ. Σήμερα, 14 Απριλίου ξεκίνησε στο Γκιό η λειτουργία μίας γραμμής παραγωγής κινητήρων με περίπου 100 εργαζόμενους. Αρχικά θα υπάρξει μόνο μία βάρδια αντί τριών, η οποία θα παράγει μερικές εκατοντάδες κινητήρες την ημέρα, όμως σταδιακά θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων.

H μονάδα παραγωγής κινητήρων της Audi στην Ουγγαρία.

Το παράδειγμα της Audi ακολούθησε και ο όμιλος Avtovaz (Lada) με την έναρξη λειτουργίας στα ρώσικα εργοστάσια Τολιάτι και Ισέβσκ. Οι μονάδες απολυμαίνονται συχνά, οι εργαζόμενοι φορούν υποχρεωτικά μάσκες και μετριέται τακτικά η θερμοκρασία τους. Επίσης άλλαξαν τα ωράρια αλλαγής βάρδιας, ώστε να μην επικρατεί συνωστισμός στα εργοστάσια.

Αυτή την εβδομάδα σχεδιάζει να επαναλειτουργήσει και η Renault τα εργοστάσιά της στην Ισπανία. Αρχικά θα γίνει αυτό στο Βαλαντολίντ και στη Σεβίλη, όπου θα αρχίσει να τρέχει από αύριο η παραγωγή με μία βάρδια ημερησίως. Στις 21 Απριλίου θα ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία του εργοστασίου της Renault στο Νόβο Μέστο της Σλοβενίας.

Λήξη συναγερμού στην Κίνα

Εξάλλου και η Daimler ανακοίνωσε το σταδιακό άνοιγμα επιλεγμένων μονάδων παραγωγής της από τις 20 Απριλίου και μετά. Αρχικά πρόκειται για εργοστάσια κατασκευής κινητήρων στη Γερμανία και θα ακολουθήσουν τα εργοστάσια αυτοκινήτων και των επαγγελματικών βαν, ενώ σε πρώτο στάδιο θα λειτουργήσουν οι συγκεκριμένες μονάδες μόνον με μία βάρδια ανά ημέρα.

Eργοστάσιο της VW στην Κίνα.

Όμως και η κατάσταση στην Κίνα φαίνεται ότι έχει αποκατασταθεί πλήρως. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Volkswagen, όλοι οι 2.000 εξουσιοδοτημένοι έμποροι στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου έχουν ανοίξει και πάλι τα καταστήματά τους. Επίσης επαναλειτουργούν πλέον οι 32 από τις 33 μονάδες παραγωγής της Volkswagen που υπάρχουν στην Κίνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!