Τα τελευταία νέα από τη μάχη του αυτοκινήτου με τον Covid-19

Gazzetta team
Τα τελευταία νέα από τη μάχη του αυτοκινήτου με τον Covid-19
Οι επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού στον κλάδο του αυτοκινήτου είναι ορατές μέσα από έναν κατακλυσμό σχετικών ειδήσεων από όλον τον κόσμο. Διαβάστε τις πιο πρόσφατες και πιο σημαντικές!

Οι δραματικές επιπτώσεις του κορονοϊού στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία έγιναν εμφανείς αρχικά με δραματικό τρόπο στην Κίνα και γενικότερα στις χώρες της Άπω Ανατολής. Τώρα πλέον η πανδημία πέρασε και στις άλλες ηπείρους, ενώ η Κίνα επέστρεψε στην κανονικότητα και τα εργοστάσια αυτοκινήτου λειτουργούν και πάλι σχεδόν όλα σε φουλ ρυθμούς. Ωστόσο ο κορονοϊός επηρεάζει δραστικά τον κλάδο της αυτοκίνησης στις υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και στην Ευρώπη που βρίσκεται στην κυριολεξία στο μάτι του κυκλώνα. Το gazzetta παρακολουθεί στενά τις σχετικές εξελίξεις γύρω από το αυτοκίνητο και παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες και σημαντικές.

Aισιόδοξη η Ford

Η Ford σκοπεύει να ξεκινήσει από τις 14 Απριλίου την επαναλειτουργία ορισμένων εργοστασίων της, μεταξύ των οποίων και εκείνα στο Μίσιγκαν και στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να περικόψει τους μισθούς 300 υψηλά αμειβομένων στελεχών της και μάνατζερ από 20% έως 50% και να τους πληρώσει τη διαφορά το νωρίτερα μετά από πέντε μήνες.

Τεστ για τον κορονοϊό από την Bosch

To νέο τεστ διάγνωσης του κορονοϊού από τη Bosch.

H εταιρεία Bosch, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως, εξέλιξε ένα νέο τεστ διάγνωσης του ιού Covic-19 που βγάζει αποτελέσματα εντός δυόμιση ωρών. Το συγκεκριμένο τεστ θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές Απριλίου στη Γερμανία και θα ακολουθήσει η διάθεσή του και σε άλλες χώρες.

Παράταση από τη Skoda

Η Skoda θα παρατείνει τελικά το κλείσιμο των εργοστασίων της στην Τσεχία ως τις 14 Απριλίου. Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι εργαζόμενοί της θα λάβουν για το διάστημα 30 Μαρτίου έως 14 Απριλίου των 75% του μέσου μισθού τους.

Λουκέτο η Hyundai στην Τουρκία

Η Hyundai διέκοψε την παραγωγή αυτοκινήτων στην Τουρκία και στη Ρωσία. Για τη μονάδα παραγωγής στην Τουρκία δεν έχει ανακοινωθεί κάποια ημερομηνία επαναλειτουργίας, για το εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας επιδιώκεται να ανοίξει και πάλι στις 3 Απριλίου. Χλωμό…

10 εκατ. λιγότερες πωλήσεις Ι.Χ. παγκοσμίως

Περίπου 12% θα είναι η πτώση των παγκόσμιων πωλήσεων Ι.Χ. εφέτος.

Σύμφωνα με πρόβλεψη του γερμανικού ινστιτούτου ανάλυσης αγοράς IHS θα μειωθούν εφέτος κατά 12% οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό αντιστοιχεί σε πτώση των ταξινομήσεων κατά περίπου 10 εκατ. μονάδες σε σύγκριση με τις προβλέψεις του ίδιου ινστιτούτου τον εφετινό Ιανουάριο και πριν τη γρήγορη εξάπλωση του ιού.

PSA και FCA συνεχίζουν τις συζητήσεις

Η γαλλική PSA και η ιταλοαμερικανική FCA συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις συζητήσεις τους σχετικά με τη σχεδιαζόμενη συγχώνευσή τους παρά το αρνητικό κλίμα εξαιτίας του κορονοϊού. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP, οι νομικές ομάδες των δύο πλευρών ασχολούνται με την έγκριση των αρχών ανταγωνισμού, ενώ οι οικονομικοί τους σύμβουλοι επεξεργάζονται και συγκεντρώνουν τα απαραίτητα έγγραφα για τις εποπτικές αρχές των αμερικανικών χρηματιστηρίων.

Ακυρώθηκε η έκθεση του Ανοβέρου

Δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί εφέτος η διεθνής έκθεση επαγγελματικών οχημάτων στο Ανόβερο της Γερμανίας. Αιτία η πανδημία του κορονοϊού και η σχετική απαγόρευση τέτοιων εκδηλώσεων στην περιφέρεια του Ανοβέρου.

360 εκατ. ευρώ ζημιές την ημέρα

Tεράστιες ζημιές προκαλεί στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ο κορονοϊός.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εμφανίζει κάθε ημέρα γύρω στα 360 εκατ. ευρώ ζημιές εξαιτίας του κορονοϊού. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα πάγια έξοδα των εταιρειών, αλλά και το κόστος ασφάλισης και πληρωμής του προσωπικού τους ακόμη και με κλειστές μονάδες παραγωγής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!