Πως επισκεπτόμαστε συνεργεία και εκθέσεις αυτοκινήτων

Gazzetta team
Πως επισκεπτόμαστε συνεργεία και εκθέσεις αυτοκινήτων
Μάθετε το σύννομο τρόπο με τον οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε εκθέσεις και συνεργεία αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, που προς το παρόν είναι ανοιχτά.

Από την αναστολή λειτουργίας των περισσότερων εμπορικών καταστημάτων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εξαιρούνται μεταξύ άλλων οι εκθέσεις και τα συνεργεία, αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Μετά την απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας, πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να φτάσουν έως τα παραπάνω καταστήματα πώλησης ή τα συνεργεία, χωρίς να κινδυνεύουν να θεωρηθούν παραβάτες και να υποστούν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Τόσο ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αυτοκινήτων και Μοτοσικλέτων, όσο και οι επιμέρους εισαγωγείς, ενημερώνουν για τη σωστή διαδικασία έκδοσης της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης. Πιο συγκεκριμένα:

Τα σωστά βήματα

Η διαδικασία που πρέπει να εφαρμόζεται, ώστε να επισκεφθεί κάθε ενδιαφερόμενος έναν έμπορο οχημάτων ή επισκευαστή είναι η εξής:

  • Συμπλήρωση αίτησης τύπου Β από το forma.gov.gr και επιλογή του Β2 (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους). Η αίτηση πρέπει να φέρει την υπογραφή του ενδιαφερόμενου και τα στοιχεία του.

  • Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση. Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 2,μ που αντιστοιχεί στην αιτιολογία “Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους”.

  • Αν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε κανένα από τους παραπάνω τρόπους, τότε υπάρχει και η δυνατότητα χειρόγραφης βεβαίωσης, που πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες: Όνομα, Επίθετο, Διεύθυνση Κατοικίας, Λόγο μετακίνησης (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους), Διεύθυνση προορισμού, Ημερομηνία, Ώρα, Υπογραφή

Εκτός από τα συνεργεία, προς το παρόν παραμένουν ανοιχτά και τα καταστήματα πώλησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Πολλά καταστήματα πώλησης και συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχουν αλλάξει τα ωράρια της λειτουργίας τους, λόγω της εξαιρετικά μικρής προσέλευσης πελατών. Πριν λοιπόν ξεκινήσετε για την έκθεση της μάρκας που σας ενδιαφέρει ή για το συνεργείο της επιλογής σας, φροντίστε να έχετε κάνει μια επικοινωνία, τηλεφωνική ή online, για να μάθετε τις νέες ώρες λειτουργίας τους και να μην ταλαιπωρηθείτε άδικα.

Ταυτόχρονα, να θυμάστε ότι κατά τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητό σας επιτρέπεται -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων μεταφοράς παιδιών- μόνο ένας ακόμα επιβάτης, συνολικά δύο δηλαδή περιλαμβανομένου και του οδηγού. Τέλος, εκτός από την ατομική βεβαίωση μετακίνησης (έντυπη ή χειρόγραφη) ή το SMS, θα πρέπει απαραίτητα να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!