Ποιες εκθέσεις αυτοκινήτου «προσέβαλε» ο κορονοϊός μέχρι τώρα

Gazzetta team
Ποιες εκθέσεις αυτοκινήτου «προσέβαλε» ο κορονοϊός μέχρι τώρα
Ο κορονοϊός ευθύνεται για την ακύρωση και την αναβολή πολλών εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων σχετικά με το αυτοκίνητο. Ιδού οι σημαντικότερες εξελίξεις μέχρι τώρα.

Δεν είναι μόνον τα μηχανοκίνητα σπορ, όπως η Formula 1 και το πρωτάθλημα MotoGP, τα οποία έχει «προσβάλει» ο κορονοϊός. Μεγάλες ανατροπές έχουν σημειωθεί γενικότερα και σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις στον χώρο του αυτοκινήτου, μεταξύ των οποίων και εκθέσεις παγκόσμιου ή πανελλαδικού βεληνεκούς. Κάποιες από αυτές αναβλήθηκαν, ορισμένες ακυρώθηκαν οριστικά και βέβαια όλα μοιάζουν με κινούμενη άμμο, καθώς έχουμε εξελίξεις σε καθημερινή βάση και όλες οι χώρες οχυρώνονται προκειμένου να προστατεύσουν τους πολίτες τους.

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης

Λίγες ημέρες πριν τα εγκαίνιά του ακυρώθηκε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Επρόκειτο να ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου, όμως ακυρώθηκε λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι πύλες του κατόπιν γενικής απαγόρευσης των μαζικών εκδηλώσεων κάθε τύπου, που επέβαλε η ελβετική κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί ένας πόλεμος παρασκηνίων μεταξύ των διοργανωτών και πολλών εταιρειών αυτοκινήτου, που απειλούσαν με αποχή αν δεν ακυρωνόταν η έκθεση.

Τechno Classica Essen

H Techno Classica Essen μετατέθηκε για τα τέλη Ιουνίου.

Ανήκει στις σημαντικότερες εκθέσεις κλασικών αυτοκινήτων και είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Μαρτίου. Ο σχεδιασμός άλλαξε και μετατέθηκε για τα τέλη Ιουνίου, καθώς η κυβέρνηση του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας εξήγγειλε την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων με συμμετοχή άνω των 1.000 ατόμων.

Νew York International Auto Show

Kαλό Αύγουστο πάει η εφετινή έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Κανονικά θα γιόρταζε εφέτος η έκθεση στο Big Apple μία στρογγυλή επέτειο 120 ετών από την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε. Επρόκειτο να γίνει τον Απρίλιο, όμως οι διοργανωτές της συμφώνησαν με τον δήμο της Νέας Υόρκης για τη μετάθεσή της αργότερα τον Αύγουστο του 2020.

Electromobility Athens

Aναβολή και για την έκθεση Electromobility στο Μαρούσσι.

Θύμα του κορονοϊού έπεσε και η πρώτη Διεθνής Εκθεση και Συνέδριο Electromobility που είχε σχεδιαστεί να γίνει αρχικά το τριήμερο 3-5 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της HELEXPO Maroussi και μεταφέρθηκε στις νέες ημερομηνίες 22-24 Μαΐου.

Αuto China 2020

Aναβολή επ' αόριστο και για την εφετινή Auto China στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα ξεκινούσε η μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο στις 21 Απριλίου 2020. Τυπικά έχει αναβληθεί επ΄ αόριστον, ουσιαστικά όμως θεωρείται πολύ πιθανότερο ότι θα ακυρωθεί και επίσημα.

Τuning World Bodensee

Aκύρωση και ραντεβού για του χρόνου έδωσε η έκθεση Tuning στο Φριντριχσχάφεν της Γερμανίας.

Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις για βελτιώσεις αυτοκινήτων και είχε προγραμματιστεί για το διάστημα 30 Απριλίου έως 3 Μαΐου στη γερμανική πόλη Φριντριχσχάφεν. Τελικά ακυρώθηκε οριστικά για το 2020, με τους διοργανωτές να υπόσχονται για του χρόνου πανηγυρικούς εορτασμούς για τα 18α γενέθλιά της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!