Χίλιοι δημοσιογράφοι για τη Skoda Octavia στην Κρήτη

Gazzetta team
Χίλιοι δημοσιογράφοι για τη Skoda Octavia στην Κρήτη
Τεράστια προβολή και μεγάλο όφελος συνιστά για την Ελλάδα η απόφαση της Skoda να πραγματοποιήσει τον Μάρτιο στην Κρήτη την παγκόσμια οδηγική παρουσίαση της νέας Octavia σε δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου και όχι μόνον.

Η παρουσίαση της νέας Skoda Octavia στην Κρήτη αποτελεί ένα γεγονός παγκόσμιου βεληνεκούς, καθώς εκατοντάδες δημοσιογράφοι από δεκάδες χώρες οι οποίοι εκπροσωπούν τεράστιο αριθμό μέσων μαζικής ενημέρωσης, θα βρεθούν στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Η πανέμορφη μεγαλόνησος θα γίνει το επίκεντρο όλου του αυτοκινητικού κόσμου για σχεδόν μισό μήνα, καθώς οι δημοσιογράφοι θα επισκέπτονται το νησί σε ομάδες (group), με απευθείας πτήσεις charter από το Μόναχο της Γερμανίας. Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στο μέσον του Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί μετά από περίπου δύο εβδομάδες.

“Απόβαση” στην όμορφη Κρήτη

Το μάτι των Κρητικών, τουλάχιστον αυτών στη βόρεια πλευρά του νησιού, θα χορτάσει νέα Skoda Octavia. Ογδόντα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα και σαράντα οχήματα υποστήριξης της εκδήλωσης, συνολικά δηλαδή 120, θα κυκλοφορούν συνεχώς, όλες τις ώρες και για περισσότερες από 15 ημέρες στα πιο συναρπαστικά σημεία του νησιού.

Το πολυτελές ξενοδοχείο Abaton.

Οι 1.000 περίπου δημοσιογράφοι που θα φιλοξενηθούν, θα υποστηρίζονται από 100 περίπου άτομα της εταιρείας που έχει αναλάβει την υποστήριξη της εκδήλωσης, στελέχη και τεχνικούς της Skoda.

Οι δημοσιογράφοι θα φτάνουν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και θα μεταφέρονται στο πολυτελές resort Abaton στη Χερσόνησο, το οποίο θα αποτελεί και το κέντρο των διαδρομών της δοκιμής.

Η σημασία της παρουσίασης για τη χώρα μας

Για εβδομάδες ολόκληρες, όλα τα ειδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αυτοκινήτου αλλά και τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εφημερίδες και site σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι γεμάτα από εικόνες της νέας Octavia και -φυσικά- της Κρήτης.

Πάντα, στις περιπτώσεις των παγκόσμιων παρουσιάσεων και test drive για τους δημοσιογράφους, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και εν προκειμένω η Skoda δημιουργούν ένα πλήρες πακέτο οπτικοακουστικού υλικού.

Οι εικόνες και τα video για δημοσιογραφική χρήση δημιουργούνται στον τόπο της παρουσίασης -δηλαδή στην Κρήτη- και για πάρα πολύ καιρό αποτελούν το μοναδικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Οπότε η προβολή της Κρήτης έχει χρονική συνέχεια και ακόμα πιο μεγάλη διάχυση.

Προφανώς, εκτός από το επικοινωνιακό όφελος της τεράστιας και δωρεάν προβολής που εμμέσως απολαμβάνει η Κρήτη και η Ελλάδα, υπάρχει και ένα πολύ μεγάλο άμεσο οικονομικό κέρδος και μάλιστα σε μια χαμηλή τουριστική περίοδο.

H Skoda Octavia Grand Coupe.

Εκτός από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, αντίστοιχος αριθμός οργανωτών και στελεχών της Skoda και της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας Kosmocar, ζουν και κινούνται καθημερινά στην Κρήτη ξοδεύοντας μεγάλα ποσά.

Πέραν του άμεσου οφέλους του ξενοδοχείου, η τροφοδοσία των αυτοκινήτων με καύσιμα, η απασχόληση προσωπικού, τα άμεσα έξοδα του κάθε συμμετέχοντα σε εστιατόρια και καφέ της περιοχής που κινούνται τα γκρουπ των δημοσιογράφων αλλά και οι οργανωτές, συνθέτουν ένα παράπλευρο αλλά σημαντικό επιπλέον οικονομικό όφελος.

Η δυναμική της Ελλάδας για αντίστοιχες εκδηλώσεις

Η Ελλάδα και ειδικότερα η Αττική μπήκε στο χάρτη παρουσιάσεων αυτοκινήτων κυρίως τα τελευταία χρόνια, λόγω του “εξωτικού” της χαρακτήρα, της βελτίωσης του οδικού της δικτύου και των ξενοδοχειακών υποδομών, αλλά και των προσπαθειών των εισαγωγέων, που πάντα πίεζαν διακριτικά τις αυτοκινητοβιομηχανίες να έρθουν στη χώρα μας.

Μοντέρνες γραμμές για την έκδοση τριών όγκων.

Στην περίπτωση της Skoda, η εισαγωγική εταιρεία Kosmocar έχει συμβάλλει ουσιαστικά, τόσο με προτάσεις όσο και με υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, για να καταλήξει η παγκόσμια παρουσίαση της Octavia στην Κρήτη. Στο πρόσφατο παρελθόν, εταιρείες όπως η Renault, η BMW, η Porsche και η Hyundai έχουν επίσης επιλέξει την Ελλάδα για διεθνείς δημοσιογραφικές παρουσιάσεις, ενώ η Land Rover έχει επίσης προγραμματίσει την παγκόσμια δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Range Rover Evoque από 9-31 Μαρτίου 2020 στο Πόρτο Χέλι. Για τη Skoda δεν είναι πάντως η πρώτη φορά, καθώς είχε επιλέξει και πάλι το 2001 την Ελλάδα –και πιο συγκεκριμένα την Αττική- για την πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση της τότε νέας Fabia Sedan.

Η νέα Skoda Octavia

Η Octavia αποτελεί το θεμέλιο λίθο της νέας εποχής της Skoda και το μοντέλο με τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην ιστορία της. Συνολικά 6.5 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν διατεθεί παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

Η τέταρτη γενιά του μοντέλου, του οποίο η πρώτη παγκόσμια δημοσιογραφική παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, θα διατίθεται σε εκδόσεις Grand Coupe (πεντάθυρη τριών όγκων) και Sportswagon (πεντάθυρη στέισον). Χαρακτηριστικό και των δύο θα είναι οι πραγματικά τεράστιοι χώροι επιβατών και αποσκευών -με τον τελευταίο να έχει όγκο 600 και 640 λίτρων αντίστοιχα στα δύο μοντέλα.

Ο τεράστιος χώρος φόρτωσης του τσέχικου στέισον βάγκον.

Χαρακτηριστικό της νέας Octavia είναι η αύξηση του μήκους κατά 1.9 και 2.2 εκατοστά στις δύο εκδόσεις, πως και η αύξηση του πλάτους κατά 1,5 εκατοστά. Αισθητικά τίποτα δεν έχει μείνει ίδιο, τόσο στο αμάξωμα, όσο και στο εσωτερικό.

Εξωτερικά οι γραμμές είναι πιο απαλές και ταυτόχρονα το συνολικό σχήμα πιο δυναμικό αλλά και κομψό. Η ονομασία Grand Coupe στο hatchback μοντέλο υποδηλώνει την πιο γραμμική ενσωμάτωση της οροφής στο πίσω μέρος, που τώρα δεν παραπέμπει πλέον σε κλασικό σεντάν τριών όγκων σχήμα, αλλά σε coupe.

Στο εσωτερικό τα πάντα έχουν αλλάξει, με τις ψηφιακές οθόνες να καταλαμβάνουν πλέον και το χώρο του πίνακα οργάνων, ενώ η αφαιρετική σχεδίαση την οποία ξεκίνησε το Scala είναι εμφανής. Ο εξοπλισμός θα είναι από πλήρης έως εντυπωσιακός στις πιο πλούσιες εκδόσεις.

Πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης θα είναι διαθέσιμα, τα οποία συνέβαλαν ώστε η νέα Octavia να κατακτήσει ήδη την κορυφαία διάκριση ασφάλειας πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης Euro NCAP.

Στο κόκπιτ υπάρχουν μεγάλες οθόνες.

Σε μηχανολογικό επίπεδο ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει ανεξάντλητες επιλογές. Συμβατικοί κινητήρες βενζίνης και diesel, ήπια υβριδικά σύνολα, διπλού καυσίμου βενζίνης/CNG καθώς και plug-in υβριδικά σύνολα περιλαμβάνονται στο πραγματικά πλούσιο μενού. Η ισχύς των κινητήρων θα ξεκινά από τους 110 ίππους και θα κορυφώνεται στους 204 της υβριδικής έκδοσης iV.

Για τους λάτρεις των δυναμικών εκδόσεων RS, να σημειώσουμε ότι αναμένεται και τέτοια, ωστόσο θα είναι υβριδική, ώστε να καλύπτει και τις τρέχουσες οικολογικές ανησυχίες. Η νέα Skoda Octavia RS θα μπαίνει στην πρίζα, καθώς θα είναι plug-in, ενώ η συνολική απόδοση του υβριδικού συστήματος θα φτάνει στους 245 ίππoυς.

<span id=Η νέα Skoda Octavia Sportswagon." src="/sites/default/files/migrated/2020/02/skoda-octavia_combi-2020-1280-02.jpg" style="width: 1279px; height: 881px;">

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!