Βόμβες υποδέχτηκαν την Tesla στη Γερμανία

Gazzetta team
Βόμβες υποδέχτηκαν την Tesla στη Γερμανία
Οι ανασκαφές για την θεμελίωση του πρώτου εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων στο Βερολίνο, έφεραν στο φως επτά βόμβες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ούτε τούβλο δεν πρόλαβε να μπει στο νέο Gagafactory της Tesla και πρώτο του είδους στην Ευρώπη, με τις εργασίες εκσκαφής για τη θεμελίωση να σταματούν εσπευσμένα. Στην τεράστια περιοχή που έχει αγοραστεί για τον παραπάνω σκοπό βρέθηκαν επτά βόμβες που χρονολογούνται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επιτόπου παρενέβησαν πυροτεχνουργοί και η επιχείρηση εξουδετέρωσης των βομβών ολοκληρώθηκε «χωρίς κανένα πρόβλημα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο DPA. Η περιοχή βρίσκεται σε προάστιο του Βερολίνου και συγκεκριμένα στο Γκρουνχάιντε.

Το πρώτο Gigafactory της Tesla στην Ευρώπη

H Tesla διαθέτει ήδη μια μεγάλη μονάδα συναρμολόγησης οχημάτων στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Τίλμπουργκ (κεντρική εικόνα). Σε αυτό καταφθάνουν τα μοντέλα S και X από την Αμερική και απλά γίνεται η προσθήκη ορισμένων εξαρτημάτων και η προετοιμασία, πριν προωθηθούν για διάθεση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το πρώτο παραγωγικό εργοστάσιο της Tesla στην Ευρώπη θα είναι αυτό του Βερολίνου, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει το 2021 και θα παράγει 500.000 οχήματα ετησίως.

Ήδη το εργοστάσιο έχει δημιουργήσει διαμαρτυρίες στην περιοχή, καθώς βρίσκεται στην καρδιά ενός δάσους και η παρουσία του, καθώς και η αποψίλωση τεράστιων εκτάσεων, θεωρείται ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην πανίδα, όσο και στις πηγές πόσιμου νερού.

Εργοστάσιο με 10.000 θέσεις εργασίας

Στο εργοστάσιο της Γερμανίας πρόκειται να κατασκευάζεται από το 2021 το μοντέλο Υ, μπαταρίες και κινητήρες. Ενώ, η Tesla θα δημιουργήσει στο Βερολίνο κέντρο Μηχανικής και Σχεδιασμού. «Η Γερμανία κατασκευάζει καταπληκτικά αυτοκίνητα. Κάποια από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο είναι "Made in Germany"», δήλωσε ο 'Ελον Μασκ, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτέλεσε σημαντικό κίνητρο για την απόφασή του.

Το νέο εργοστάσιο της Tesla, σε πρώτη φάση θα απασχολήσει 3.000 εργαζομένους, οι οποίοι θα φτάσουν μέχρι και τους 10.000 εργαζομένους σε βάθος χρόνου.

Η έλευση της Τesla στην Γερμανία αναμένεται πάντως να αποτελέσει πρόκληση για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες προχωρούν με γοργά βήματα προς την ηλεκτροκίνηση. Ήδη, ο διευθύνων σύμβουλος του VW Group, ο Χέρμπερτ Ντις, σε συνέντευξη που έδωσε κατά τη διάρκεια του οικονομικού φόρουμ στο Νταβός, “κήρυξε τον πόλεμο” στην Tesla, δηλώνοντας: “Είναι ένας συνεχής αγώνας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα χάσουμε την επαφή μας με την Tesla και σε κάποιο σημείο μάλιστα θα την ξεπεράσουμε”.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!