Dieselgate: H πρώτη αποζημίωση σε Έλληνα ιδιοκτήτη είναι γεγονός!

Gazzetta team
Dieselgate: H πρώτη αποζημίωση σε Έλληνα ιδιοκτήτη είναι γεγονός!
Η Vollswagen παραιτήθηκε από την έφεση που είχε ασκήσει κατά πρωτόδικης απόφασης, η οποία δικαίωνε Έλληνα ιδιοκτήτη οχήματος.

Σε μια σημαντική εξέλιξη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παραιτήθηκε από την έφεση που είχε ασκήσει κατά πρωτόδικης απόφασης, η οποία δικαίωνε Έλληνα ιδιοκτήτη οχήματος και καταλόγισε αποζημίωση ύψους 5.200 ευρώ για ένα αυτοκίνητο που αγοράστηκε έναντι 13.400 ευρώ. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η απόφαση αυτή δείχνει ότι η γερμανική εταιρεία είναι έτοιμη να κλείσει το θέμα του Dieselgate και να καταβάλλει τις απαραίτητες αποζημιώσεις χωρίς να λαμβάνει μέρος σε πολύχρονες και πολυδάπανες δικαστικές διαμάχες.

Η συγκεκριμένη απόφαση (5286/2017 του Ειρηνοδικείου Αθηνών) αφορά την αποζημίωση κατόχου αυτοκινήτου VW Polo 1.2 με το ποσό των 5.200 ευρώ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Ηλία Μπέτζιο, συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου Βενιέρη- Αλεξανδροπούλου το οποίο έχει αναλάβει την υπόθεση, το δικαστήριο καταλόγισε ζημιά 4.000 ευρώ λόγω εξαπάτησης από την Volkswagen επειδή αγόρασε ένα αυτοκίνητο με χαμηλότερη αξία μεταπώλησης λόγω σοβαρών ελλείψεων, ενώ αποφάσισε και την καταβολή αποζημίωσης 1.200 ευρώ για ηθική βλάβη.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!