21.000 δολάρια η αλλαγή λαδιών σε μία Bugatti Veyron (vid)

Gazzetta team
21.000 δολάρια η αλλαγή λαδιών σε μία Bugatti Veyron (vid)
Αμερικανός αρνήθηκε να πληρώσει μία περιουσία για την αλλαγή λαδιών στη Bugatti του και την έκανε μόνος του, τραβώντας ένα βίντεο που δείχνει, όλη την περίπλοκη διαδικασία.

Εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Bugatti στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ ζήτησε από τον κάτοχο μίας Veyron 21.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 18.000 ευρώ, για την αλλαγή των λαδιών της. Ο κάτοχος του hypercar και ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικίασης πολυτελών μοντέλων, Royalty Exotic Cars, βρήκε την τιμή εξωπραγματική και αποφάσισε, να πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη εργασία στις δικές του εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, κατέγραψε σε βίντεο όλη τη διαδικασία, αποκαλύπτοντας έτσι πόσο περίπλοκη υπόθεση αποτελεί.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο, για την αλλαγή λαδιών στη Veyron πρέπει να αφαιρεθούν τμήματα του αμαξώματος και οι πίσω τροχοί, αλλά και να ξεβιδωθούν 16 βίδες, ενώ εξαιρετικά χρονοβόρα είναι και συναρμολόγηση. Με όλα αυτά μαζεύονται πολλές εργατοώρες, οι οποίες χρεώνονται βεβαίως πανάκριβα στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Bugatti. Πάντως, οι 21.000 δολάρια μόνον για αλλαγή λαδιών ακούγονται όντως υπερβολικά, αφού το 2013 κόστιζε όλο το σέρβις του συγκεκριμένου μοντέλου «μόνον» 12.000 δολάρια, όμως στο Λας Βέγκας ίσως τσιμπούν παραπάνω τις τιμές.

Βεβαίως, οτιδήποτε έχει σχέση με τη συντήρηση μίας Bugatti Veyron τιμολογείται πανάκριβα. Για παράδειγμα, τα ειδικά ελαστικά της χρειάζονται αλλαγή κάθε 4.000 χιλιόμετρα και κοστίζει το καθένα περίπου 8.250 ευρώ, ενώ οι ζάντες αντικαθίστανται κάθε 9.800 χλμ. και η τιμή του σετ είναι 38.870 ευρώ. Για να μην αναφερθούμε στην κατανάλωση βενζίνης υψηλών οκτανίων, η οποία ανέρχεται σε περίπου 25 λίτρα ανά 100 χλμ., ανάλογα βέβαια με τη…νευρικότητα του δεξιού ποδιού του οδηγού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!