Για αυτούς τους λόγους τσακωνόμαστε στο δρόμο

Gazzetta team
Για αυτούς τους λόγους τσακωνόμαστε στο δρόμο
Σύμφωνα με έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν συγκεκριμένες συνήθειες των οδηγών κατά την μετακίνησή τους, που οδηγούν στον εκνευρισμό των υπολοίπων γύρω τους.

Με την εξάπλωση στη χρήση των καμερών μέσα στο αυτοκίνητο, ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια είναι οι καυγάδες στο δρόμο. Σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική τα video με εκνευρισμένους οδηγούς που υπερβάλουν στις αντιδράσεις μέχρι και να πιαστούν στα χέρια μεταξύ τους, είναι πολύ συχνά και ενίοτε αστεία.

Στην Μεγάλη Βρετανία ένας οργανισμός διοργάνωσε μια έρευνα προκειμένου να αποφανθεί για τα αίτια και τις συμπεριφορές που οδηγούν σε αυτούς τους καυγάδες και το αποτέλεσμα, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, αλλά σίγουρα όχι στο βαθμό να βγει κανείς από το αυτοκίνητο, έτοιμος για καυγά.


Κάπως έτσι η υπ αριθμόν ένα αιτία για road rage, όπως είναι διαδεδομένη στον κόσμο του ίντερνετ, αυτή η κατάσταση, είναι το “κλείσιμο” με το αυτοκίνητο. Ακολουθεί το να “κολλάει” ο οδηγός που ακολουθεί πάνω στο προπορευόμενο αυτοκίνητο και να κάνει σινιάλο με τα φώτα και τρίτο είναι το να βλέπεις κάποιον να μιλάει στο κινητό. Αυτό το τελευταίο είναι κάπως έκπληξη, τουλάχιστον από μόνο του, όταν όμως συνδυάζεται και με τα παραπάνω ή τα παρακάτω σίγουρα αποτελεί ένα άκρως εκνευριστικό στοιχείο.

Στη λίστα ακολουθούν και άλλες παρόμοιες ενέργειες. Έτσι οι οδηγοί εκνευρίζονται όταν ο άλλος στρίψει χωρίς το προειδοποιητικό φλας ή όταν αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς αυτό. Επίσης λόγος για… ξύλο είναι όταν κάποιος κινείται αργά στην αριστερή λωρίδα ή όταν κάποιος πιάσει δύο θέσεις πάρκινγκ.

Ορισμένες απαντήσεις είναι ασφαλώς κάπως υπερβολικές, καθώς μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι εκνευριστικά, ωστόσο σίγουρα δεν είναι λόγος για να πιαστεί κανείς σε καυγά μέσα στη μέση του δρόμου. Το άλλο που πρέπει να σκεφτεί κανείς είναι η… αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα, η κορύφωση του εκνευρισμού κρατάει ελάχιστα δευτερόλεπτα, ωστόσο αφήνει υπερδιέγερση που μπορεί να κρατήσει ακόμη και περισσότερο από πέντε λεπτά. Οπότε ας μην τρελαινόμαστε όταν οδηγούμε. Προσεκτικά και χαλαρά!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!