«Κόβει» τα ντίζελ ο όμιλος της Fiat;

Gazzetta team
«Κόβει» τα ντίζελ ο όμιλος της Fiat;
Μέχρι το 2022, δεν αποκλείεται ο όμιλος FCA να καταργήσει εντελώς τους πετρελαιοκινητήρες από την γκάμα των επιβατικών τoυ.

Σύμφωνα με το Financial Times, ο όμιλος FCA, που έχει την ιδιοκτησία της Alfa Romeo, της Chrysler, της Fiat, της Dodge, της Jeep της Maserati και της Ram, σκέφτεται να καταργήσει εντελώς τους ντίζελ κινητήρες από την γκάμα της σε βάθος τετραετίας.

Ακόμη δεν υπάρχει κανένα επίσημο στοιχείο και δεν θα πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο, όμως δεν αποκλείεται η FCA να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση. Σύμφωνα με τη Jato Dynamics, το 2017 τα ντίζελ στην Ευρώπη είχαν πτώση πωλήσεων κατά 8%, με μερίδιο αγοράς στο 43,8%.

Τώρα, που θα έρθουν ακόμη πιο «σφικτές» νόρμες ρύπων, η ζήτηση θα πέσει κι άλλο, ενώ το κόστος κατασκευής των πετρελαιοκινητήρων θα γίνει 20% μεγαλύτερο κάνοντας και τα αντίστοιχα μοντέλα αρκετά ακριβότερα, την ώρα που τα ηλεκτρικά γίνονται πιο προσιτά. Ωστόσο όλα τα παραπάνω, δεν σημαίνουν ότι θα γίνει το ίδιο και στα επαγγελματικά μοντέλα. Όλα τα μικρά και μεγαλύτερα φορτηγά της FCA θα είναι διαθέσιμα ως ντίζελ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!