Το smart που κοστίζει περισσότερo από 45.000 ευρώ (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το smart που κοστίζει περισσότερo από 45.000 ευρώ (pics)
Οι Brabus εκδόσεις των smart πάντα ήταν ακριβές όμως... όχι κι έτσι. Το συγκεκριμένο που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχει περιορισμένη παραγωγή και τιμή στις 46.285€!

Τα smart ποτέ δεν τα πλάσαρε η εταιρεία σαν «φθηνά» μοντέλα πόλης. Παρά τις περιορισμένες διαστάσεις του ForTwo, οι τιμές του δεν ήταν ποτέ χαμηλές, ούτε στις απλές εκδόσεις του, ούτε φυσικά στις Brabus. Από τη δεύτερη γενιά του ForTwo και μετά οι Brabus εκδόσεις έγιναν μόδα, ο κόσμος τα ήθελε πολύ τόσο για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, όσο και για το πρεστίζ που έδιναν.

Όποιος θέλει να πάρει όμως το πιο μοναδικό smart Brabus που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, καλύτερα να διαβάσει προσεκτικά τις παρακάτω γραμμές. Η έκδοση που βλέπουμε εδώ ονομάζεται 92R και βασίζεται στο ηλεκτρικό EQ ForTwo cabrio. Θα κατασκευαστεί μόλις σε 50 μονάδες και η τιμή του θα φτάσει στις 46.285 ευρώ!

Το ποσό αφορά τιμές Γερμανίας και όχι εξαγωγής. Επίσης, έχει υπολογιστεί η κρατική επιδότηση της χώρας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φτάνει περίπου στις 10.000€ στην περίπτωση του 92R, οπότε κανονικά στοιχίζει κοντά στα 55 χιλιάρικα!

Η Brabus εκτός από το αισθητικό κομμάτι, στο οποίο πάντα προσθέτει τον δικό της αέρα, έκανε και μερικές βελτιώσεις στον ηλεκτροκινητήρα. Πλέον αποδίδει 92 ίππους και 180 Nm ροπής, 10 ίππους και 20 Nm περισσότερα από τις απλές εκδόσεις.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έκαναν ανακοινώνουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δευτερόλεπτα (11,9'' οι απλές εκδόσεις) και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα.

Αισθητικά, οι κραυγαλέοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω κάνουν το συγκεκριμένο smart να ξεχωρίζει αμέσως, όπως και οι τεράστιες (αναλογικά με το αυτοκίνητο) ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών. Οι κόκκινες λεπτομέρειες στο πλάι, το διαχύτη στο πίσω μέρος αλλά και το μπροστινό lip τονώνουν το χαρακτήρα του ακόμη περισσότερο.

Στο εσωτερικό, οι επιλογές της Brabus είναι και πάλι... κραυγαλέες. Κόκκινα δερμάτινα καθίσματα και κόκκινες λεπτομέρειες παντού, από τα πατάκια μέχρι το τιμόνι!

Τέλος, να αναφέρουμε ότι αν η τιμή του συγκεκριμένου smart Brabus σας φαίνεται εξωφρενική, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν παρουσιαστεί και αρκετά ακριβότερες εκδόσεις που άγγιξαν μέχρι και τις 65.000€!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!