155.000€ έπιασε η σπάνια «ελληνική» Mercedes (pics)

155.000€ έπιασε η σπάνια «ελληνική» Mercedes (pics)
Μέχρι πρότινος, ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα της Mercedes βρισκόταν σε ελληνικό έδαφος, μέχρι που βγήκε «στο σφυρί» και πέταξε για νέες περιπέτειες.

Πριν από μερικές ημέρες γράφαμε για μια ελληνική Mercedes-Benz SL73 AMG που θα έβγαινε σε δημοπρασία μέσω του οίκου RM Sotheby's. Η συγκεκριμένη AMG έκδοση της SL-Class πουλήθηκε συνολικά σε λιγότερα από 80 κομμάτια (κάποιοι κάνουν λόγο για 40 κομμάτια σε όλο τον κόσμο) και μια από αυτές ανήκε σε Έλληνα συλλέκτη, ο οποίος την οδήγησε για 152.760 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο τελικά, κατάφερε να πιάσει την τιμή των 155.000€, ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο από τις 100.000-120.000€ που εκτιμούσαν οι ειδικοί.

Φυσικά δεν ανακοινώθηκε ποιος αγόρασε τη συγκεκριμένη SL73 AMG, ούτε σε ποια χώρα θα συνεχίσει τη ζωή της. Γνωρίζουμε όμως ότι όσο βρισκόταν στην Ελλάδα, είχε περάσει μόνο από έναν ιδιοκτήτη που την αγόρασε καινούργια το 1999. Τότε η αγορά μιας AMG δεν ήταν το ίδιο απλή με σήμερα. Πλέον η AMG αποτελεί κομμάτι της Mercedes-Benz και τα δημιουργήματά της πωλούνται στις ίδιες αντιπροσωπείες με τα «απλά» μοντέλα της φίρμας, τότε όμως ήταν ανεξάρτητη και ο ενδιαφερόμενος έπρεπε να μιλήσει κατευθείαν με την AMG για να αγοράσει αυτοκίνητο που θα είχε λάβει την περιποίησή της.

Κάποιες από τις εκδόσεις πωλούνταν και μέσω της Mercedes-Benz, η SL73 AMG όμως δεν ανήκε σε αυτές, οπότε είναι και ένας από τους λόγους που δεν πούλησε και τόσα πολλά κομμάτια. Κάτω από το καπό του μοντέλου βρίσκεται ένας τεράστιος V12 κινητήρας, ατμοσφαιρικός, των 7.3 λίτρων που αποδίδει 525 ίππους, ένα νούμερο πραγματικά «τρελό» για την εποχή. Μπορούμε να δούμε ότι παρά τα αρκετά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου, είναι διατηρημένο σε άριστη κατάσταση βιτρίνας στο εσωτερικό, στο εξωτερικό αλλά και το μηχανοστάσιο. Όλα αυτά αποκαλύπτουν έναν μερακλή πρώτο ιδιοκτήτη, σίγουρα ερωτευμένο με το αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!