Η BMW επαναφέρει τους μεγάλους ντίζελ στη Σειρά 4 (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η BMW επαναφέρει τους μεγάλους ντίζελ στη Σειρά 4 (pics)
Η νέα γενιά της BMW Σειράς 4 δεν ήταν διαθέσιμη μέχρι στιγμής με εξακύλινδρα, πετρελαιοκίνητα σύνολα, κάτι που αλλάζει με την παρουσίαση των 430d και M440d.

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στους μεγάλους εξακύλινδρους ντίζελ δίνει η BMW. Η νέα Σειρά 4, η οποία προκάλεσε τόσα σχόλια με την ιδιαίτερη αισθητική του εμπρός μέρους της, θα είναι διαθέσιμη με έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα πετρελαίου των 3.0 λίτρων σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 286 και 340 ίππους, για την 430d xDrive και την M440d xDrive αντίστοιχα.

Όπως ήδη καταλάβατε από την ονομασία των εκδόσεων, αμφότερες θα συνδυάζονται μόνο με τετρακίνηση. Η μετάδοση της κίνησης προς όλους τους τροχούς θα γίνεται μέσα από ένα εξελιγμένο αυτόματο σασμάν των οκτώ σχέσεων. Η διαφορά στην απόδοση του εξακύλινδρου εντοπίζεται στο ότι η ισχυρότερη εκδοχή, υιοθετεί σύστημα με δύο τούρμπο, αντί για μονό που έχει η έκδοση των 286 ίππων.

Επίσης, υπάρχει mild hybrid υποστήριξη από ένα σύστημα των 48V. Η κορυφαία ντίζελ έκδοση της νέας Σειράς 4 (M440d) ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε 4,6 δευτερόλεπτα και εκπέμπει 164 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει το εργοστάσιο. Να τονίσουμε επίσης ότι οι δύο νέοι ντίζελ κινητήρες των 3.0 λίτρων θα είναι διαθέσιμοι τόσο στις δίθυρες εκδόσεις Coupe, όσο και στις πεντάθυρες εκδόσεις Gran Coupe.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!