Hyundai και Apple έτοιμες να δώσουν χέρια

Gazzetta team
Hyundai και Apple έτοιμες να δώσουν χέρια
Για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η Hyundai και η Apple βρίσκονται πολύ κοντά σε μια νέα συμφωνία που θα αλλάξει τα δεδομένα της αυτοκίνησης.

Η Hyundai και η Apple σκοπεύουν να υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο μέλλον. Αυτή ίσως να ολοκληρωθεί ακόμη και μέσα στον Μάρτιο, προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή αυτοκινήτων το 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό δημοσιοποίησε σήμερα, σύμφωνα με το «Reuters», η εφημερίδα Korea IT News ως συνέχεια της επικείμενης έναρξης συνεργασίας που ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Τόσο η Hyundai όσο και η Apple δεν σχολίασαν το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι παλιότερα επικεφαλής της Apple ανέφερε ότι τους ενδιαφέρει η τεχνολογία αυτοκινήτων με την παραγωγή ενός ηλεκτρικού επιβατικού οχήματος.

«Η Apple και η Hyundai βρίσκονται σε συζητήσεις, αλλά αυτές είναι πρώιμες και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί», δήλωσε με ανακοίνωσή της την προηγούμενη Παρασκευή η Hyundai. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το σήμα της Apple, ωστόσο, θα μπορούσε αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τον ηγέτη της ηλεκτροκίνησης, την Tesla.

Η Hyundai και η Apple συνεργάζονται ήδη στο CarPlay, το λογισμικό της Apple για τη σύνδεση iPhone στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Από την άλλη, αρκετοί αναλυτές αναφέρουν ότι η Apple μπορεί να ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική πλατφόρμα και τις εγκαταστάσεις της Hyundai προκειμένου να μειώσει το κόστος ανάπτυξης και κατασκευής οχημάτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!