Το νέο Audi S3 «τα βάζει» με τον προκάτοχό του (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο Audi S3 «τα βάζει» με τον προκάτοχό του (vid)
Με την απόδοση του νέου S3 να παραμένει στους 310 ίππους, πολλοί θα αναρωτηθούν αν είναι ταχύτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Είναι, τελικά;

Η έλευση του νέου Audi S3 προκάλεσε αναστάτωση στην κατηγορία. Παραδοσιακά, το μοντέλο της Audi προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, όμως είδαμε ότι η νέα του γενιά αποδίδει ακριβώς τους ίδιους ίππους με την προηγούμενη: 310 στο σύνολό τους. Ο κινητήρας είναι ο τετρακύλινδρος τούρμπο 2.0 TFSI των 310 ίππων με 400 Nm ροπής, υπάρχει σύστημα τετρακίνησης Quattro και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic των επτά σχέσεων.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για το Audi S3 προηγούμενης γενιάς. Δεν αλλάζει κανένας αριθμός από όσους αναφέρονται παραπάνω, ούτε κάτι από τα μηχανικά μέρη (τετρακίνηση, κιβώτιο). Μόνη διαφορά ότι στο νέο S3, τα 400 Nm ροπής αποδίδονται για 50 στροφές ανά λεπτό περισσότερες (2.000 σ.α.λ. με 5.450 σ.α.λ. έναντι 2.000 σ.α.λ. με 5.400 σ.α.λ.). Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 4,8 δευτερόλεπτα για το νέο S3 και σε 4,7 δευτερόλεπτα για το προηγούμενο S3, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες μετρήσεις της Audi.

Ποιο θα είναι ταχύτερο όμως σε μια «κόντρα» από στάση μέχρι τα 400 μέτρα; Το βίντεο του CarWow εκτός από «στάση» μετράει και κόντρα σε "roll" για να βλέπουμε τι γίνεται σε όλες τις συνθήκες. Ακόμη μια διαφορά που συναντάμε στα 2 Audi S3 είναι ότι το νέο εφοδιάζεται με φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων GPF, ενώ το παλιό δεν το «φοράει». Να αναφέρουμε πάντως ότι το ίδιο κανάλι, έβαλε το νέο Audi S3 αντιμέτωπο με τον ανταγωνισμό (BMW M135i, Mercedes-AMG A35) και τον κέρδισε κατά κράτος. Δείτε τι κάνει σε σύγκριση με τον πρόγονό του, στο βίντεο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!