Η τιμή του επαγγελματικού Suzuki Jimny στην Ελλάδα

Πέτρος Σηφαλάκης
Η τιμή του επαγγελματικού Suzuki Jimny στην Ελλάδα
Το μικρό τετρακίνητο μοντέλο της Suzuki συστήνεται ξανά στην ευρωπαϊκή αγορά με μοναδική διαφορά την απώλεια των πίσω καθισμάτων, σε σχέση με πριν.

Οι αυστηροί κανόνες για τους ρύπους στην Ευρώπη «παγίδευσαν» το νέο Suzuki Jimny και πλέον δεν μπορούσε να πουληθεί στις αγορές ως επιβατικό. Η ιαπωνική φίρμα σκέφτηκε έναν τρόπο με τον οποίο μπορεί να λανσάρει ξανά το μικρό της τετρακίνητο, οπότε το υποδεχόμαστε εκ νέου, με μικρές διαφορές.

Η νέα βερσιόν του Suzuki Jimny λοιπόν δεν έχει πίσω καθίσματα, παρά ένα μεγάλο χώρο φόρτωσης των 863 λίτρων. Ένα πλέγμα χωρίζει τα κεφάλια των δύο εμπρός επιβατών για λόγους ασφαλείας και οι διαφορές σταματούν κάπου εδώ. Έτσι κι αλλιώς τα πίσω καθίσματα του Jimny δεν ήταν και πολύ... φιλόξενα οπότε ίσως να έχει ακόμη περισσότερο νόημα ετσι.

Οι αγοραστές του σκλητοτράχηλου τετρακίνητου συνήθως ασχολούνται με κάποιο χόμπι οπότε ο μεγάλος χώρος φόρτωσης θα τους φανεί χρήσιμος για την αποθήκευση και μεταφορά εξοπλισμού. H Suzuki βέβαια δεν είχε αυτό στο μυαλό της, όταν δημιούργησε το ανανεωμένο Jimny. Απλώς, δεν μπορούσε να πουληθεί πλέον ως επιβατικό και το λανσάρει ως επαγγελματικό, για αυτό η διθέσια διάταξη με το μεγάλο χώρο φόρτωσης πίσω.

Αρκετοί οι περιορισμοί στη χώρα μας

Το «κακό» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι στη χώρα μας τουλάχιστον, μπορεί να το αγοράσει κάποιος μόνο μέσω εταιρείας ή και ως αγροτικό, με ο,τι αυτό συνεπάγεται (χαμηλά τέλη κλπ). Ωστόσο δεν θα μπορεί (τυπικά, τουλάχιστον) να το οδηγεί κάποιος που δεν βρίσκεται στα βιβλία της εταιρείας, ενώ θα ισχύουν αρκετοί ακόμη περιορισμοί. Η τιμή του στη χώρα μας ξεκινά από τις 15.582€ προ φόρων.

Στα μηχανικά μέρη, παραμένει ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.5 λίτρων βενζίνης με 102 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων και μηχανική τετρακίνηση που εμπλέκεται μέσα από ένα δεύτερο λεβιέ δίπλα στον επιλογέα, όταν το θελήσει ο οδηγός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!