Xtreme-E: Στην ομάδα του Λιούις Χάμιλτον μπαίνει ο Σεμπαστιάν Λεμπ

Πέτρος Σηφαλάκης
Xtreme-E: Στην ομάδα του Λιούις Χάμιλτον μπαίνει ο Σεμπαστιάν Λεμπ
Ο θρύλος του WRC συναντά το θρύλο της Formula 1 στην ομάδα του τελευταίου για το νέο πρωτάθλημα Extreme-E, που σύντομα θα ξεκινήσει τη δράση του.

Ηλεκτροκίνητα off road αγωνιστικά με ένα άρωμα δράσης και πολλά σύγχρονα στοιχεία ετοιμάζονται για να τρέξουν στο νέο πρωτάθλημα της FIA ονόματι Extreme-E. Το 2021 θα γίνει η έναρξη του νέου μηχανοκίνητου σπορ και ο Λιούις Χάμιλτον έχει ήδη τη δική του ομάδα σε αυτό η οποία ονομάζεται X44.

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ είναι ένας οδηγός που γνωρίζει καλά από... χώμα και δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες μέσα από το WRC και τα εννέα του πρωταθλήματα, οπότε δεν υπήρχε κάποιος πιο κατάλληλος για οδηγός στην ομάδα του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1! Ο Γάλλος έχει ήδη οδηγήσει το νέο ODYSSEY 21, το αγωνιστικό με το οποίο θα τρέξει του χρόνου και δηλώνει ενθουσιασμένος με τις προοπτικές που ξετυλίγονται μπροστά του μέσα από το νέο αυτό πρωτάθλημα.

«Θαυμάζω τον Λιούις Χάμιλτον»

«Η ένταξή μου στην ομάδα X44 μου δίνει την ευκαιρία να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ, δηλαδή να αγωνίζομαι και ανυπομονώ να λάβω συμμετοχή με ένα ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό. Είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το αυτοκίνητο πρόσφατα και ήταν απλά εκπληκτικό. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με αυτά που πετυχαίνει ο Λιούις Χάμιλτον στη Formula 1 επίσης, οπότε είναι τιμή μου να δουλεύω μαζί του» είπε ο Σεμπαστιάν Λεμπ.

Teammate του Λεμπ θα είναι η Κριστίνα Γκουτιέρεζ, η πρώτη γυναίκα Ισπανίδα οδηγός που κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα Dakar. Αγωνίζεται εδώ και χρόνια και έχει καταφέρει να επικρατήσει σε διάφορα πρωταθλήματα, οπότε η συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα Extreme-E θα την κάνει ακόμη πιο έμπειρη και ολοκληρωμένη. Να πούμε ότι στους κανονισμούς του πρωταθλήματος λέει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας άνδρας και μια γυναίκα οδηγός σε κάθε ομάδα, για να δώσει ίσες ευκαιρίες και στα δύο φύλα. Μέχρι στιγμής υπάρχουν εννέα ομάδες στο πρωτάθλημα, με τη μια από αυτές να ανήκει στον πρώην teammate του Λιούις Χάμιλτον, Νίκο Ρόσμπεργκ.

Περισσότερα για την ομάδα του Λιούις Χάμιλτον στο πρωτάθλημα Extreme-E μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!