Το εσωτερικό του νέου Nissan Qashqai εντυπωσιάζει

Πέτρος Σηφαλάκης
Το εσωτερικό του νέου Nissan Qashqai εντυπωσιάζει
Με τη μέθοδο της... σταδιακής αποκάλυψης μας παρουσιάζει η Nissan το νέο Qashqai και με την πιο πρόσφατη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα, μας επιδεικνύει τον πλούσιο εσωτερικό του κόσμο.

Από την πρώτη του γενιά το Qashqai ήταν ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για τη Nissan, αλλά και για την κατηγορία των κόμπακτ SUV. Η απόπειρα της μάρκας στο συγκεκριμένο είδος αυτοκινήτων έφτασε αμέσως στην κορυφή της προτίμησης των αγοραστών και μέχρι σήμερα, αποτελεί το σημείο αναφοράς και ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην Ευρώπη.

Το νέο Qashqai λοιπόν βρίσκεται προ των πυλών και η Nissan μας δείχνει σταδιακά μερικές φωτογραφίες του για να μας κρατήσει «ψημένους». Αυτή τη φορά αποκάλυψε το εσωτερικό του μοντέλου που για πολλούς, παίζει το μεγαλύτερο ρόλο για την επιλογή του νέου τους αυτοκινήτου. Η τρίτη γενιά λοιπόν θα υιοθετήσει την τεχνολογία του ψηφιακού πίνακα οργάνων. Από την εικόνα που έχουμε στη διάθεσή μας βλέπουμε ότι τα γραφικά του είναι όμορφα και εντυπωσιακά.

Υπάρχουν οι κλασικές πληροφορίες και ένας χάρτης για να διευκολύνει τον οδηγό, ενώ η κονσόλα θυμίζει αρκετά το νέο Juke στη δομή της και στα βασικά σχεδιαστικά της στοιχεία. Στην κορυφή υπάρχει η οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων. Λίγο χαμηλότερα τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού και ενδιάμεσα, μια σειρά διακοπτών για το χειρισμό βασικών λειτουργιών. Η Nissan αναφέρει ότι η οθόνη των εννέα ιντσών υποστηρίζει κανονικά το Apple CarPlay και το Android Auto.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα η Nissan θέλει να αναβαθμίσει το Qashqai σε όλους τους τομείς και να το ανεβάσει κατηγορία με τον εξοπλισμό και την τεχνολογία του. Θα υπάρχει ένα πολύ εξελιγμένο Head-Up Display για την άριστη πληροφόριση του οδηγού χωρίς να χρειάζεται ο τελευταίος να πάρει τα μάτια του από το δρόμο και επίσης θα δούμε πολλά νέα συστήματα, όπως μια υπηρεσία εντοπισμού κλεμμένου οχήματος για την «κακιά στιγμή». Αναμένεται επίσης ότι οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές θα είναι ακόμη μεγαλύτεροι. Το πορτμπαγκάζ θα έχει χωρητικότητα στα 480 λίτρα που σημαίνει ότι μεγαλώνει αρκετά (50 λτ) από το σημερινό Qashqai.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!