Έσπασε ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ η Mercedes-AMG GT 63 S (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Έσπασε ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ η Mercedes-AMG GT 63 S (vid)
Το ταχύτερο αυτοκίνητο της πολυτελούς κατηγορίας μέσα στην γερμανική «πράσινη κόλαση» είναι η Mercedes-AMG GT 63 S που έβγαλε από το θρόνο την Porsche Panamera.

Τα ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ παίζουν μεγάλο ρόλο στην εμπορική πορεία σπορ μοντέλων και η Mercedes-AMG ξέρει πως να χρησιμοποιεί υπέρ της τους... αριθμούς. Η Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupe είναι η τετράθυρη έκδοση της γνωστής GT και αποτελεί το ταχύτερο αυτοκίνητο της πολυτελούς κατηγορίας, σύμφωνα με τις ενδείξεις των χρονομέτρων. Παράλληλα είναι και το δεύτερο ταχύτερο τετράθυρο μοντέλο παραγωγής, πίσω από την πολύ ειδική Jaguar Project 8 που έχει έναν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα από το αυτοκίνητο υψηλού τουρισμού της Mercedes.

Ο χρόνος που πέτυχε η μάρκα με σήμα το αστέρι ήταν 7 λεπτά και 27,8 δευτερόλεπτα, κερδίζοντας την Porsche Panamera με τα 7 λεπτά και 29,8 δευτερόλεπτα. Η σκληροπυρηνική Jaguar Project 8 πάντως, γυρνάει στην «πράσινη κόλαση» μέσα σε 7 λεπτά και 18,4 δευτερόλεπτα, οπότε καταλαβαίνουμε ότι είναι εκτός συναγωνισμού. Η Mercedes-AMG GT 63 S έτρεξε στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ σε εντελώς εργοστασιακή μορφή. Δεν υπήρχαν προσθήκες ακαμψίας, semi slick ελαστικά και διάφορα άλλα βοηθήματα που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές ορισμένες φορές, εκτός από τα σπορ ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 που έτσι κι αλλιώς είναι διαθέσιμα, προαιρετικά, με το μοντέλο της Mercedes-AMG.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας V8 βενζινοκινητήρας με δύο τούρμπο και 4.0 λίτρα κυβισμό ο οποίος αποδίδει 641 ίππους και 900 Nm ροπής. Η ισχύς περνά στους τέσσερις τροχούς. Το κεντρικό διαφορικό είναι μπλοκέ και το ίδιο ισχύει και για το πίσω, το οποίο ελέγχεται ηλεκτρονικά. Οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα με 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 315 χλμ./ώρα. Να αναφέρουμε ότι η θερμοκρασία στην πίστα κατά τη διάρκεια της δοκιμής ήταν στους 6,7 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!