Η Volkswagen επενδύει στην Αστυπάλαια!

Gazzetta team
Η Volkswagen επενδύει στην Αστυπάλαια!
Μετά από μεγάλη μελέτη, η Volkswagen αποφασίζει να επενδύσει στην Αστυπάλαια και το ελληνικό νησί θα αποκτήσει ένα άρωμα ηλεκτροκίνησης, αυτόνομης οδήγησης και εξέλιξης της τεχνολογίας.

Την Τετάρτη, 4 Νοέμβρη στο Μέγαρο Μαξίμου θα ανακοινωθεί με λεπτομέρειες η άφιξη της Volkswagen στη χώρα μας και συγκεκριμένα, στην Αστυπάλαια, ως μια εταιρεία που θα επενδύσει για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον επικεφαλής της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, θα αποκαλύψουν το πλάνο της γερμανικής μάρκας για το νησί. Παράλληλα ο υφυπουργός οικονομικής διπλωματίας, Κώστας Φραγκογιάννης θα βρίσκεται εκεί, καθώς εκείνος βρισκόταν πίσω το τιμόνι της υπόθεσης σε όλη τη διαδικασία εξέλιξής της.

Το μέλλον των ηλεκτρικών Volkswagen ξεκινά από την Αστυπάλαια

Το πλάνο της Volkswagen είναι να μετατρέψει την Αστυπάλαια σε ένα «πράσινο» νησί, το οποίο θα τροφοδοτείται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η γερμανική μάρκα θα αποσύρει τα παλιά φορτηγά και λεωφορεία, με νέα, ηλεκτροκίνητα και σύγχρονα οχήματα, ενώ θα γίνουν περισσότερα και τα ηλεκτρικά ΙΧ αυτοκίνητα. Το πρώτο βήμα που θα γίνει αφορά τους σταθμούς φόρτισης που μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στο νησί. Η Volkswagen θα τοποθετήσει σύγχρονους φορτιστές και η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης θα ξεκινήσει από εκεί, με στόχο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο τεχνολογικό κέντρο που θα δοκιμάζονται πολλές νέες ιδέες.

Ηλεκτροκίνηση και αυτόνομη οδήγηση στους δρόμους του νησιού

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ανακοινωθεί μια μεγάλη επιδότηση αγοράς νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τους κατοίκους, σε περίπτωση αντικατάστασης ενός μοντέλου παλαιότερης τεχνολογίας. Στη συνέχεια θα υπάρξουν και αυτόνομα αυτοκίνητα στους δρόμους του νησιού καθώς η μάρκα θα κάνει δοκιμές νέων τεχνολογιών για την εξέλιξη των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό. Αρχικά το σενάριο έλεγε ότι η επένδυση θα γίνει στη Θάσο. Στην πορεία αποφάσισαν ότι η Αστυπάλαια είναι πιο κατάλληλη για αυτή την επένδυση, η οποία έχει ύψος 40 εκατομμυρίων ευρώ. Αρχικά δεν ακούγονται πολλά, ωστόσο να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την πρώτη επένδυση μιας αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Περιμένουμε λοιπόν την αυριανή ημέρα ώστε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το μεγάλο γεγονός!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!