Άλεξ Μάρκεθ: «Εγώ φταίω για τα λάθος ελαστικά»

Gazzetta team
Άλεξ Μάρκεθ: «Εγώ φταίω για τα λάθος ελαστικά»
Ως ρούκι, ο Άλεξ Μάρκεθ ακόμη πειραματίζεται και είναι επιρρεπής στα λάθη, όμως τονίζει ότι μέσα από αυτά μαθαίνει και προχωράει μπροστά.

Ο αδερφός του Μαρκ Μάρκεθ, Άλεξ, είναι και ο teammate του στην εργοστασιακή Honda. Ο Ισπανός δεν έχει καταφέρει ακόμη να δείξει τις ικανότητές του, σε αντίθεση με τον αδερφό του που τα... σάρωσε όλα από την πρώτη κιόλας χρονιά, όμως σίγουρα έχει δυνατότητες που θα αναδειχθούν με τον καιρό! Στην Καταλονία δεν κατάφερε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στον τερματισμό, αλλά ούτε και μια καλή θέση εκκίνησης καθώς στις κατατακτήριες δοκιμές έκανε τον 18ο καλύτερο χρόνο.

«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Περιμέναμε πιο ζεστό καιρό, οι συνθήκες ήταν εκτός από αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Οπότε, θεωρητικά, δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μαλακό εμπρός ελαστικό λόγω της γρήγορης φθοράς που θα είχε. Χρησιμοποιήσαμε μεσαία γόμα. Αυτό ήταν δικό μου λάθος. Πίεσα πολύ την ομάδα για να φορέσω το μεσαίο ελαστικό. Αλλά στη συνέχεια η θερμοκρασία έπεσε πολύ.

Στους πρώτους γύρους έχασα πολύ χρόνο, αν και ξεκίνησα καλά. Στο μέσο του αγώνα είχα λίγο καλύτερη αίσθηση αλλά προς το τέλος, έγινα πιο αργός και πάλι. Είναι ξεκάθαρα δικό μου το λάθος, εγώ ευθύνομαι για αυτή την επιλογή και το αποτέλεσμα. Καμία φορά συμβαίνει σε έναν ρούκι, αλλά μαθαίνω από αυτά. Παράλληλα μάθαμε και μερικά πραγματάκια αυτή την εβδομάδα. Ακόμη βελτιωνόμαστε, κοιτάζουμε προς τους επόμενους αγώνες τώρα» είπε ο Άλεξ Μάρκεθ. Ο Ισπανός έχει καταφέρει να βρίσκεται στη 16η θέση της γενικής κατάταξης στο πρωτάθλημα οδηγών, μετά από οκτώ αγώνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!