O Kούμπιτσα επιστρέφει στο τιμόνι της Alfa Romeo

Gazzetta team
O Kούμπιτσα επιστρέφει στο τιμόνι της Alfa Romeo
Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα θα αντικαταστήσει την Παρασκευή τον Τζιοβινάτσι στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του επετειακού Γκραν Πρι της Formula 1 στο Σίλβερστον, καθώς η Alfa Romeo ποντάρει πολύ στην εμπειρία του Πολωνού!

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην Alfa Romeo. Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε ότι στα πρωινά ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής για το δεύτερο Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας θα λάβει τελικά μέρος ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα αντί του Αντόνιο Τζιοβινάτσι. Στόχος της Alfa Romeo είναι να αξιοποιήσει στο επετειακό Γκραν Πρι για τα 70 χρόνια της Formula 1 την εμπειρία του 35χρονου Πολωνού και τις εύστοχες επισημάνσεις του, ώστε να βελτιώσει τα μονοθέσια C39 που δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Πρώτη φορά στην Αυστρία

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που καλείται να κάνει κάτι τέτοιο ο Κούμπιτσα εφέτος, καθώς είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του στη θυγατρική ομάδα της Ferrari και στο Γκραν Πρι Στυρίας στην Αυστρία. «Είμαι ευτυχισμένος που κάθομαι πάλι πίσω από το τιμόνι σε αυτή τη φάση της σεζόν. Το να οδηγείς ένα αυτοκίνητο της Formula 1 είναι πάντα ιδιαίτερο, ακόμη όμως πιο ιδιαίτερο σε μία πίστα όπως του Σίλβερστον. Το βασικό μου μέλημα είναι να βοηθήσω την ομάδα στην περαιτέρω εξέλιξη του αυτοκινήτου», δήλωσε ο έμπειρος οδηγός αγώνων.

Εγγύηση ο Πολωνός

Εξίσου ικανοποιημένος εμφανίστηκε ωστόσο και ο διευθυντής της ομάδας της Alfa Romeo, Ερικ Βασέρ, που δήλωσε τα εξής: «Είμαι ευχαριστημένος που επιστρέφει ο Ρόμπερτ αυτό το Σαββατοκύριακο στο κόκπιτ. Οι παρατηρήσεις του ήταν μέχρι τώρα υψηλής ποιότητας και η δουλειά του αποδεικνύεται εξαιρετικά πολύτιμη για την ομάδα. Γνωρίζει το Σίλβερστον απ΄ έξω και ανακατωτά και είμαι σίγουρος, ότι θα μας βοηθήσει να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός».

Στον πάτο η Alfa Romeo

Να σημειώσουμε, ότι στους πρώτους τέσσερις αγώνες της χρονιάς έχει κατακτήσει η Sauber συνολικά μόλις δύο βαθμούς με τον Τζιοβινάτσι, ενώ ο Ράικονεν έχει μείνει μέχρι στιγμής άποντος! Ετσι κατέχει ο Ιταλός την 14η θέση της βαθμολογίας οδηγών και ο Φιλανδός την τελευταία μαζί με τους Λατίφι, Μάγκνουσεν, Γκροσιάν και Ράσελ. Στη βαθμολογία των κατασκευαστών βρίσκονται κάτω από την Alfa Romeo οι Williams και Haas, που δεν έχουν πάρει προς το παρόν ούτε έναν πόντο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!