Λιγότερα τροχαία ατυχήματα το Μάιο στην Ελλάδα

Πέτρος Σηφαλάκης
Λιγότερα τροχαία ατυχήματα το Μάιο στην Ελλάδα
Ένας καλός μήνας για τους ελληνικούς δρόμους ήταν ο Μάιος, ο οποίος κατάφερε να έχει περίπου 23% λιγότερα ατυχήματα σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019.

Τα τροχαία ατυχήματα είναι η νούμερο ένα αιτία για τους θανάτους των Ελλήνων σε νεαρές ηλικίες. Τα στατιστικά κάθε μήνα παρουσιάζουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον και ο Μάιος που μας πέρασε, ήταν ένα θετικό βήμα προς τα μπροστά αφού είχαμε 23,2% λιγότερα ατυχήματα στην άσφαλτο, σε σχέση με το Μάιο του 2019. Τα στοιχεία προέρχονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, βλέπουμε ότι φέτος το Μάιο σημειώθηκαν 751 ατυχήματα, αντί των 978 που είχαμε τον Μάιο του 2019.

Από αυτά τα συμβάντα είχαμε 51 νεκρούς, 35 βαριά τραυματίες και 854 ελαφρά τραυματίες, νούμερα που σίγουρα δεν είναι χαμηλά, όμως σημειώνουν πρόοδο σε σχέση με τους 65 νεκρούς, τους 61 βαριά τραυματίες και τους 1.119 ελαφρά τραυματίες του αντίστοιχου μήνα του 2019. Έχουμε δηλαδή 21,5% λιγότερους νεκρούς, 42,6% λιγότερους σοβαρά τραυματισμένους και 23,7% λιγότερους ελαφρά τραυματισμένους.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους μήνες του 2020 που επίσης είχαμε λιγότερα τροχαία, ο Μάιος δεν πέρασε πολλές μέρες σε «καραντίνα». Ήταν λογικό ότι το Μάρτιο και ειδικότερα, τον Απρίλη, θα είχαμε λιγότερα τροχαία λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ίσχυε λόγω κορονοϊου, ωστόσο το Μάιο τα μέτρα σταμάτησαν να ισχύουν στις 4 του μήνα. Συνεπώς, από εκεί και πέρα οι πολίτες κυκλοφορούσαν κανονικά. Εννοείται ότι πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αυξημένη παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους και τα πολλά κλιμάκια που βγήκαν για ελέγχους, ειδικότερα τις πρώτες μέρες μετά την καραντίνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!