Εξηλεκτρισμένοι κινητήρες για όλα τα Audi RS μοντέλα

Πέτρος Σηφαλάκης
Εξηλεκτρισμένοι κινητήρες για όλα τα Audi RS μοντέλα
Στο μέλλον τα κορυφαία RS αυτοκίνητα της Audi θα εφοδιάζονται με εξηλεκτρισμένους κινητήρες, για καλύτερη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση.

Σήμερα, το μοναδικό μοντέλο της Audi με σήματα RS και ηλεκτρική υποβοήθηση στον κινητήρα, είναι το RS6 Avant. Το κορυφαίο οικογενειακό αυτοκίνητο της μάρκας χρησιμοποιεί την τεχνολογία mild hybrid για να εκπέμπει λιγότερους ρύπους ανά χιλιόμετρο και να εξοικονομεί καύσιμο, ωστόσο στο μέλλον, η Audi σκοπεύει να υιοθετήσει αντίστοιχες τεχνολογίες σε όλα τα RS μοντέλα.

Η φίρμα δεν ξεκαθάρισε αν θα χρησιμοποιεί mild hybrid λύσεις ή αν θα μιλάμε για Plug-In Hybrid μοντέλα, ωστόσο η πρώτη περίπτωση είναι πιθανότερη, τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο.

«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προκαλούν οδηγικό ενδιαφέρον»

«Η φίρμα μας τοποθετείται με συνέπεια στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το πρώτο το έχουμε κάνει ήδη με το RS6 και θα υπάρχουν πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις με το E-tron GT. Ο κύριος στόχος μας είναι η απόδοση και η χρηστικότητα στην καθημερινή χρήση. Υπάρχουν σπουδαίες πτυχές του εξηλεκτρισμού για τα αυτοκίνητα επιδόσεων, όπως το σύστημα torque vectoring. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σίγουρα μπορούν να προκαλέσουν οδηγικό ενδιαφέρον» είπε ο επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Audi στο περιοδικό Autocar.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!