Ένα Nissan GT-R για να πάρεις... τα βουνά! (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ένα Nissan GT-R για να πάρεις... τα βουνά! (vid)
Η offroad έκδοση του Nissan GT-R φτιάχτηκε από μια ολλανδική εταιρεία και μεταμορφώνει το ιαπωνικό σπορ μοντέλο σε ένα πολυεργαλείο παντός εδάφους.

Το Nissan GT-R διακρίνεται για πολλά πράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση για τις εκτός δρόμου ικανότητές του. Μια εταιρεία από την Ολλανδία, ονόματι Classic Youngtimers Consultancy αποφάσισε να το αλλάξει αυτό και μας παρουσιάζει το Offroad Godzilla 2.0, τη δική της εκδοχή του GT-R με δυνατότητα κίνησης σε κάθε έδαφος. Οι Ολλανδοί αυτό που έκαναν ήταν να «σηκώσουν» αρκετά εκατοστά από το έδαφος το GT-R και να προσθέσουν εκτός δρόμου ελαστικά στις εργοστασιακές ζάντες αλουμινίου.

Προφανώς άλλαξαν πολλά πράγματα στην ανάρτηση του αυτοκινήτου για να υποστηρίξει την κατά 12 εκατοστά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, ενώ αισθητικά έκαναν πολλές παρεμβάσεις που αμέσως ξεκαθαρίζουν το DNA περιπέτειας που κυλά στις φλέβες του συγκεκριμένου Nissan. Μπάρα LED ψηλά στην οροφή, ράγες οροφής, μια ρεζέρβα στη σχάρα, μαύρα προστατευτικά πλαστικά στο αμάξωμα και νέα φωτιστικά σώματα χαμηλά στον προφυλακτήρα, στη θέση των προβολέων ομίχλης.

Ούτε 100.000 ευρώ!

Η τιμή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου για όποιον θα ήθελε να το αγοράσει, είναι 95.000 ευρώ. Σίγουρα όποιος το αγοράσει δεν θα το κάνει επειδή του αρέσει η εκτός δρόμου οδήγηση αλλά για τη διαφορετικότητα που εξασφαλίζει μια τέτοια κατασκευή. Για την ιστορία, κάτω από το καπό ο VR38DETT έχει παραμείνει σε αρκετά φυσιολογική μορφή και δεν έχουν γίνει ακραίες βελτιώσεις, που συνηθίζεται στα GT-R. Ο V6 κινητήρας με τα 3.8 λίτρα χωρητικότητας και τα δύο τούμπο αποδίδει περίπου 630 ίππους σύμφωνα με τους Ολλανδούς, ύστερα από μερικές αναβαθμίσεις. Μέχρι σήμερα, έχει διανύσει 46.500 χιλιόμετρα και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!