Πωλητήριο για μια κλασική Aston Martin του Ντέιβιντ Μπέκαμ (pics)

Πωλητήριο για μια κλασική Aston Martin του Ντέιβιντ Μπέκαμ (pics)
Στα 550.000 δολάρια κοστολογείται η συγκεκριμένη Aston Martin V8 Volante του 1988, που έμεινε στα χέρια του Ντέιβιντ Μπέκαμ για 15 ολόκληρα χρόνια.

Τα κλασικά αυτοκίνητα έχουν ιδιαίτερη αξία για πολλούς και μανιώδεις συλλέκτες από όλο τον κόσμο, τα κυνηγούν. Αν δε στο παρελθόν, ήταν στα χέρια κάποιου διάσημου, τότε η ζήτησή τους είναι τεράστια και η τιμή τους, εκτοξεύεται. Η συγκεκριμένη Aston Martin V8 Volante που βλέπουμε σε αυτή την περίπτωση είναι ένα κλασικό μοντέλο της βρετανικής μάρκας που κατασκευάστηκε το 1988.

Με μεγάλο ιστορικό στα... γήπεδα

Η αξία της όμως πολλαπλασιάζεται καθώς για 15 χρόνια, κυκλοφορούσε με αυτή ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο γνωστός ποδοσφαιριστής την αγόρασε το 2003 και την αποχωρίστηκε μόλις πριν από δύο χρόνια, ενώ συχνά εμφανιζόταν μαζί της στο Λονδίνο.

Η «αγάπη» που της είχε ήταν τέτοια που την πήρε μαζί του στην Ισπανία, όταν έπαιζε για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Το αυτοκίνητο έχει ένα εντυπωσιακό μπορντό χρώμα με κρεμ εσωτερικό. Είναι εξαιρετικά διατηρημένο παρά τα 32 χρόνια που έχουν περάσει από πάνω του και μόλις 78 κομμάτια έχουν κατασκευαστεί με τον συγκεκριμένο συνδυασμό χρωμάτων στο αμάξωμα και το εσωτερικό.

Επιδόσεις που συγκινούν ακόμη και σήμερα

Ο V8 κινητήρας που υπάρχει κάτω από το καπό αποδίδει 430 ίππους και ειδικά για την εποχή του αυτοκινήτου, είχε εξαιρετικές επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 5,3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 270 χλμ./ώρα. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ένα νέο σύστημα εξάτμισης που χαρίζει ακόμη πιο εντυπωσιακό ήχο στην Aston Martin V8 Volante. Η τιμή της βρίσκεται στα 550.000 δολάρια και πωλείται μέσω του AutoTrader.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!