Αισθητικό update για το Cupra Ateca των 300 ίππων! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Αισθητικό update για το Cupra Ateca των 300 ίππων! (pics)
Χωρίς να αλλάζει κάτι στον εκρηκτικό τούρμπο κινητήρα του με τα 300 άλογα, το Cupra Ateca αποκτά νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που το κάνουν συνολικά καλύτερο.

Μετά την ανανέωση του SEAT Ateca, ήταν φυσικό να δούμε και τη σπορ παραλλαγή του, το Cupra Ateca, να βάζει κι εκείνη «τα καλά» της. Στο άκουσμα της "Cupra" πλέον, δεν πρέπει να πηγαίνει το μυαλό μας σε εκδόσεις της SEAT όπως παλιά αλλά σε μια νέα μάρκα με τα δικά της μοντέλα που απλώς, χρησιμοποιεί σαν βάσεις τα αυτοκίνητα της SEAT ώστε να τα λανσάρει ως πιο γρήγορα, σπορ και δυναμικά.

Μετά την ανανέωση το Cupra Ateca θα έχει νέα φωτιστικά σώματα εμπρός, πιο επιθετικό προφυλακτήρα, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, LED φωτιστικά σώματα πίσω και νέες ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών. Στο εσωτερικό νέος είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνη των 10,25 ιντσών και η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων που μετρά διαγώνιο 9,2 ιντσών. Νέας αισθητικής είναι και το τιμόνι με τη δερμάτινη επένδυση, ενώ θα υπάρχουν και περισσότερες επιλογές για τις ταπετσαρίες.

Επιδόσεις που θα ζήλευαν πολλά χάτσμπακ

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός τετρακύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας του Volkswagen Group, ο 2.0 TSI που σε αυτή την περίπτωση αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων και οι επιδόσεις δεν θυμίζουν σε τίποτα SUV μοντέλο, αλλά ένα καθαρόαιμο σπορ.

Τα 0-100 χλμ./ώρα είναι ζήτημα μόλις 4,9 δευτερολέπτων με τη χρήση του Launch Control και η τελική ταχύτητα βρίσκεται στα 247 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Cupra, βελτιώθηκαν κάποιες λεπτομέρειες όπως η απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού. Στο κομμάτι του εξοπλισμού, υπάρχει η εξάτμιση της Akrapovic που μπορεί να διαλέξει ο αγοραστής από τη λίστα των έξτρα, όπως και τα φρένα της Brembo. Αμφότερα αναβαθμίζουν σημαντικά το αυτοκίνητο, τόσο σε αίσθηση, όσο και σε αποτελεσματικότητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!