F1, Μονακό: Και οι δύο Haas αποκλείστηκαν από τις κατατακτήριες

F1, Μονακό: Και οι δύο Haas αποκλείστηκαν από τις κατατακτήριες
Παραβίαση των τεχνικών κανονισμών οδηγεί σε ακύρωση των αποτελεσμάτων των Χούλκενμπεργκ και Μάγκνουσεν.

Η ομάδα της Haas βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής στο GP Μονακό, καθώς οι οδηγοί της, Νίκο Χούλκενμπεργκ και Κέβιν Μάγκνουσεν, αποκλείστηκαν από τις κατατακτήριες δοκιμές λόγω παραβίασης των τεχνικών κανονισμών της FIA. Συγκεκριμένα, η εξέταση της FIA διαπίστωσε ότι το επάνω στοιχείο της πίσω πτέρυγας των μονοθεσίων τους υπερέβαινε το μέγιστο επιτρεπόμενο άνοιγμα των 85 χιλιοστών. Η ομάδα παραδέχτηκε ότι η παραβίαση οφειλόταν σε λανθασμένη ρύθμιση.

Ο Χούλκενμπεργκ είχε καταταγεί αρχικά στη 12η θέση και ο Μάγκνουσεν στη 15η, προσφέροντας ελπίδες για έναν καλό αγώνα. Ωστόσο, η ακύρωση των χρόνων τους σημαίνει ότι οι δύο οδηγοί θα ξεκινήσουν τον αγώνα από το pit lane, γεγονός που μειώνει σημαντικά τις πιθανότητές τους για ένα καλό αποτέλεσμα σε έναν αγώνα όπου οι προσπεράσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στον Lewis Hamilton κατά την περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών του Αγώνα Σπριντ στο GP Βραζιλίας το 2021. Ο οδηγός της Mercedes είχε τιμωρηθεί για παρόμοιο πρόβλημα, που οδήγησε στην απώλεια της pole position για το Sπριντ και στην υποβίβασή του στην τελευταία θέση του grid.

Φωτογραφία: Haas F1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!