Το Fiat 500 έρχεται και σε ηλεκτρική έκδοση (pics & vid)

Το Fiat 500 έρχεται και σε ηλεκτρική έκδοση (pics & vid)
Με ανανεωμένη, σύγχρονη αισθητική και ηλεκτροκινητήρα παρουσιάζει το 500 η Fiat, στην πλούσια από πλευράς εξοπλισμού έκδοση "la prima".

Πριν μερικούς μήνες είδαμε το κάμπριο, ηλεκτροκίνητο Fiat 500, με την ανανεωμένη εμφάνιση που το κάνει σύγχρονο και ταυτόχρονα, κλασικό. Η Fiat τώρα μας παρουσιάζει και το «κλειστό» ηλεκτρικό 500αράκι, που κρατά παρόμοια σχεδίαση και αμέσως κερδίζει την «πρώτη ματιά». Το αυτοκίνητο διαφοροποιείται σε σχέση με τα συμβατικά «αδερφάκια» του, που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης, όχι μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά και στην εσωτερική.

Η καμπίνα του ηλεκτρικού 500 δεν θυμίζει σε τίποτα το γνωστό μας μοντέλο και είναι εντελώς διαφορετική, με πολύ πιο... high tech εικόνα. Κάτω από το καπό το συγκεκριμένο 500 έχει έναν ηλεκτροκινητήρα με 118 ίππους που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις στο μικρό μοντέλο. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 9 δευτερόλεπτα και οι μπαταρίες των 42 kWh προσφέρουν αυτονομία στα 320 χιλιόμετρα εντός πόλης, με μετρήσεις σε κύκλο WLTP.

Γεμάτο από εξοπλισμό

Η μια και μοναδική έκδοση "la prima" που θα προσφέρεται αρχικά, περιλαμβάνει απλώς τα πάντα. Όλα τα γνωστά ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας θα είναι στο βασικό πακέτο, ακόμη και ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 που συνδυάζει το ενεργό cruise control μαζί με το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας και μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος στον αυτοκινητόδρομο. Αρχικά, τα διαθέσιμα χρώματα προς επιλογή θα είναι τρία, ένα πράσινο (Ocean Green), ένα γκρι (Mineral Grey) και ένα μπλε (Sky Blue) ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό είναι και η ηλιοροφή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!