H Volkswagen διόρθωσε τα προβλήματα του νέου Golf

H Volkswagen διόρθωσε τα προβλήματα του νέου Golf
Κάποια ζητήματα λογισμικού, οδήγησαν στη διακοπή παραδόσεων των νέων Golf 8, ωστόσο η Volkswagen ανέλαβε γρήγορα δράση και έλυσε το πρόβλημα.

Το νέο, πιο ψηφιακό και εξελιγμένο Volkswagen Golf που είδαμε ποτέ, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα «νεότητας». Το γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο είχε κάποια προβλήματα λογισμικού στο σύστημα eCall με το οποίο εξοπλίζεται και η μάρκα αποφάσισε να διακόψει τις παραδόσεις του, μέχρι να τα λύσει. Τα Golf που ήδη είχαν φτιαχτεί έμειναν παρκαρισμένα στο εργοστάσιο ώστε να λάβουν αμέσως τα updates του συστήματος, μόλις αυτά είναι διαθέσιμα, ενώ εκείνα που έχουν ήδη φτάσει στους ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να επισκεφθούν μια αντιπροσωπεία ώστε να περαστεί το νέο αρχείο, χωρίς χρέωση φυσικά.

Περίπου 30.000 αυτοκίνητα επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα και η πλειονότητά τους βρίσκεται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Τώρα που η μάρκα έλυσε το πρόβλημα, οι νέοι ιδιοκτήτες θα παραλάβουν κανονικά τα Golf τους, επιδιορθωμένα και έτοιμα για χρήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκατάσταση του ζητήματος ήρθε αρκετά νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Η Volkswagen, είχε πει ότι το update του συστήματος eCall θα έρθει από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου και τελικά, έγινε περίπου 10 μέρες νωρίτερα.

Ποιο ήταν το πρόβλημα

Το νέο Volkswagen Golf 8 εξοπλίζεται με ένα νέο σύστημα ασφαλείας το οποίο ονομάζεται eCall. Η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να «μιλά» με τη Volkswagen και να ενημερώνει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Για παράδειγμα μπορεί να αντιληθεί ένα ατύχημα και να ενημερώσει αμέσως, ενώ η Volkswagen στη συνέχεια θα επικοινωνήσει με το όχημα για να δει αν είναι όλα καλά. Αν η κλήση δεν απαντηθεί, προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα και αμέσως ειδοποιούνται οι αρχές, ύστερα από τη λήψη της ακριβής τοποθεσίας του οχήματος.

Αυτή η λειτουργία μειώνει το χρόνο επέμβασης των ασθενοφόρων και της αστυνομίας κατά 40% στον αστικό ιστό και κατά 50% εκτός αυτου. Ο χρόνος που γλιτώνει, δηλαδή, μπορεί να σώσει τη ζωή ενός βαριά τραυματισμένου ανθρώπου αφού θα φτάσει στο νοσοκομείο σημαντικά νωρίτερα. Στο Volkswagen Golf 8, το πρόβλημα στο λογισμικό δεν επέτρεπε στο σύστημα να λειτουργεί ομαλά και ενδέχεται να υπήρχαν προβλήματα επικοινωνίας του αυτοκινήτου, οπότε για αυτό έγινε και αυτή η κίνηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!