Volkswagen Golf: Στον «πάγο» οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων

Volkswagen Golf: Στον «πάγο» οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων
Η Volkswagen διαπίστωσε ότι υπάρχουν προβλήματα στο λογισμικό του Golf 8 και μέχρι να το επιδιορθώσει, θα σταματήσει να παραδίδει νέα αυτοκίνητα στους αγοραστές.

Πρόβλημα εντοπίζεται στα ηλεκτρονικά συστήματα του νέου Volkswagen Golf όγδοης γενιάς. Το πιο προηγμένο, ψηφιακό και συνδεδεμένο Golf όλων των εποχών έχει κάποια προβλήματα στο λογισμικό που διαχειρίζεται το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης (eCall) και η μάρκα βάζει στον «πάγο» τις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων στους πελάτες της για να επιδιορθώσει το πρόβλημα. Όσα Golf έχουν ήδη κυκλοφορήσει στους δρόμους και τα έχουν παραλάβει οι νέοι ιδιοκτήτες, θα ανακληθούν ώστε να γίνει ένα απαραίτητο update για την επιδιόρθωσή τους.

Φυσικά δεν θα υπάρξει καμία χρέωση και όλο το κόστος θα το αναλάβει η μάρκα. Υπολογίζεται ότι μιλάμε για περίπου 30.000 αυτοκίνητα που ήδη βρίσκονται στους δρόμους και τα χαίρονται οι ιδιοκτήτες τους. Τα πιο πολλά από αυτά βρίσκονται μέσα στην αγορά της Γερμανίας, αν και η Volkswagen δεν έχει ανακοινώσει επίσημα για πόσα Golf μιλάμε και που έχουν πουληθεί. Σύντομα θα γίνουν ενημερώσεις σε εκείνους που τα αγόρασαν ώστε να επισκεφθούν μια αντιπροσωπεία και να αναβαθμίσουν το σύστημα eCall του αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα είναι και υποχρεωτικός εξοπλισμός όλων των νέων μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η παραγωγή θα συνεχίσει

Για την ώρα αναμένουμε το πότε θα είναι έτοιμο το update που θα λύσει το πρόβλημα. Υπολογίζεται ότι ανάμεσα στις 15 με 21 Ιουνίου, οι τεχνικοί της Volkswagen θα έχουν βρει τη λύση. Σύμφωνα με τη μάρκα, το εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας θα συνεχίσει να παράγει Golf και δεν θα γίνει διακοπή μέχρι να λυθεί η τεχνική δυσλειτουργία. Ωστόσο τα αυτοκίνητα δεν θα φεύγουν από το εργοστάσιο, θα αποθηκεύονται εκεί και όταν το νέο λογισμικό ετοιμαστεί, θα αναβαθμιστούν και θα πάρουν το δρόμο τους για τον πελάτη. Πάντως, τονίζουν ότι η παραγωγή στο Βόλφσμπουργκ έχει μειωθεί, όχι λόγω του eCall αλλά λόγω της μειωμένης ζήτησης, αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!