Πραγματικό «διαστημόπλοιο» η νέα Mercedes S-Class (pics)

Πραγματικό «διαστημόπλοιο» η νέα Mercedes S-Class (pics)
Η κορυφαία λιμουζίνα της Mercedes σύντομα θα παρουσιαστεί στη νέα γενιά της και ήδη, κάποιες φωτογραφίες της «ξέφυγαν» στο διαδίκτυο.

Η Mercedes-Benz S-Class είναι συνώνυμο της τεχνολογίας, της ασφάλειας και της πολυτέλειας. Το μοντέλο ανέκαθεν πρόσφερε κύρος και υψηλή ποιότητα, κάνοντάς το μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές για όποιον θέλει μια κορυφαία λιμουζίνα. Σήμερα βρισκόμαστε πολύ κοντά στην αποκάλυψη της νέας γενιάς και διέρρευσαν κάποιες φωτογραφίες της, όχι σε τόσο καλή ποιότητα όμως μας επιτρέπουν να δούμε τα βασικά. Η νέα S-Class διαφοροποιείται σχεδιαστικά από την προηγούμενη, η οποία βρίσκεται στην αγορά από το 2013.

Εντελώς νέος σχεδιασμός

Στο νέο μοντέλο το εμπρός τμήμα αλλάζει, η μάσκα μεγαλώνει και τα φωτιστικά σώματα παίρνουν ένα εντελώς νέο για τη μάρκα σχήμα, ενώ πίσω τα φανάρια ακολουθούν το μοτίβο των πιο σύγχρονων σεντάν Mercedes, όπως η νέα -και πολύ μικρότερη- A-Class Sedan. Από την άλλη η καμπίνα «φωνάζει» πως η τεχνολογία και τα σύγχρονα συστήματα θα δώσουν δυναμικό «παρών». Η κλασική κονσόλα της σημερινής S-Class αντικαταστάθηκε από μια κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής. Ψηλότερα υπάρχουν αεραγωγοί και χαμηλότερα, μια σειρά κουμπιών που προφανώς θα αναλάβουν το ρόλο βασικού χειρισμού για μερικά από τα συστήματα της S-Class.

«Αλλού» το εσωτερικό

Ο πίνακας οργάνων βρίσκεται χαμηλά μπροστά από το τιμόνι σε ψηφιακή μορφή και προβάλλει τις ενδείξεις του μέσω μιας οθόνης, ενώ πίσω του, θα υπάρχει Head-Up Display. Ωστόσο το HUD αναμένεται πως θα είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας που θα δώσει νέα διάσταση σε αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τα αντίστοιχα συστήματα. Περιμένουμε ότι θα φιλοξενεί πληθώρα πληροφοριών, 3D τεχνολογία και πολλά ακόμη που θα μεταμορφώνουν την S-Class σε... διαστημόπλοιο.

Σε ο,τι αφορά τους κινητήρες που θα υπάρχουν στη νέα γενιά της κορυφαίας Mercedes-Benz, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες. Αναμένεται ότι θα δούμε ακόμη και τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα, μαζί με τα εξακύλινδρα και τα οκτακύλινδρα των μεγαλύτερων εκδόσεων, ενώ η υβριδική τεχνολογία θα έχει την... τιμητική της αφού θα υπάρχουν τόσο ήπια υβριδικά συστήματα, όσο και επαναφορτιζόμενα υβριδικά. Μην περιμένετε και ηλεκτροκίνητη έκδοση ωστόσο, αφού το ρόλο της ηλεκτροκίνητης λιμουζίνας τον έχει αναλάβει η EQS στην γκάμα της Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!