Ο Τιερί Νεβίλ δοκιμάζει το νέο Hyundai i20 N (vids)

Ο Τιερί Νεβίλ δοκιμάζει το νέο Hyundai i20 N (vids)
Η Hyundai ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά στην κατηγορία των μικρών hot hatches με το νέο i20 N και επιστρατεύει τους κορυφαίους οδηγούς της, ώστε να το εξελίξουν.

Η νέα γενιά του Hyundai i20 είναι προ των πυλών. Το νέο μοντέλο θα βάλει τη Hyundai ξανά στις κορυφαίες προτάσεις της κατηγορίας και έχουν στόχο να δημιουργήσουν ένα άρτιο supermini που θα προβληματίσει τον ανταγωνισμό. Ωστόσο, σκοπεύουν να φτιάξουν και μια κορυφαία έκδοση επιδόσεων, που θα σταθεί απέναντι σε προτάσεις όπως το Ford Fiesta ST και το Volkswagen Polo GTI. Η συγκεκριμένη κατηγορία, τα τελευταία χρόνια βλέπει παραδοσιακούς της παίκτες να αποχωρούν, όπως την Peugeot που δεν σκοπεύει να φτιάξει ένα 208 GTi και τη Renault που έκοψε το Clio RS.

Δοκιμές στους -30 βαθμούς Κελσίου

H Hyundai όμως στο πλαίσιο επέκτασης της γκάμας N, μετά το i30 N, θα βάλει το i20 Ν στα βαθιά. Με μια ομάδα WRC στη διάθεσή της και κορυφαίους οδηγούς, η εξέλιξη είναι αρκετά εύκολη για τη μάρκα. Σε αυτή τη φάση δοκιμάζουν το i20 N σε συνθήκες ακραίου ψύχους με τον Τιερί Νεβίλ πίσω από το τιμόνι, σε σουηδικό έδαφος. Ο Νεβίλ για την ώρα μόνο καλά λόγια έχει να πει, τονίζοντας ότι: «είναι πολύ ενδιαφέρον, έχει τρομερή ακρίβεια και ευκολία στον χειρισμό του. Ο κινητήρας του στροφάρει άνετα και έχει όμορφο ήχο».

Φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι κρύβεται κάτω από το καπό, όμως φήμες λένε ότι θα υπάρχει ένας τούρμπο βενζινοκινητήρας των 1.6 λίτρων που θα αποδίδει περίπου 200 ίππους, μπαίνοντας στην καρδιά της κατηγορίας του. Δεν αποκλείεται να προσφέρεται και Performance έκδοση, όπως συμβαίνει με το i30 N, προσφέροντας περισσότερη δύναμη, μπλοκέ διαφορικό, καλύτερο σύστημα πέδησης και πιο ψαγμένες λύσεις για καλύτερες επιδόσεις στην πίστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!