Βενζίνη και ντίζελ τέλος από την γκάμα του Volvo S90 

Πέτρος Σηφαλάκης
Βενζίνη και ντίζελ τέλος από την γκάμα του Volvo S90 
Η σουηδική λιμουζίνα θα διατίθεται μόνο με την υβριδική της έκδοση σε αρκετές αγορές από το μέσο του 2020 και ύστερα.

Η Volvo έχει δηλώσει αρκετές φορές την πρόθεσή της να κάνει μια στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και την υβριδική τεχνολογία. Έχει πει, ότι σταμάτησε να επενδύει στην εξέλιξη του ντίζελ και ένα τρανό παράδειγμα είναι το S90, το οποίο σε διάφορες αγορές, αλλά και στην Αγγλία, θα διατίθεται μόνο ως υβριδικό. Αργότερα αναμένεται ότι αυτή η κίνηση θα εφαρμοστεί σε όλες τις αγορές της Ευρώπης! Το S90 λοιπόν θα μπορεί κάποιος να το αγοράσει μόνο στην έκδοση T8 με τους 407 ίππους, δηλαδή την κορυφαία.

Το μηχανικό σύνολο που χρησιμοποιεί είναι ένας τετρακύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας των 2.0 λίτρων και ένας ηλεκτροκινητήρας, διαθέτει ένα αυτόματο σασμάν οκτώ σχέσεων και τετρακίνηση. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 87 ίππους και παίρνει ενέργεια από ένα σετ μπαταριών των 11,6 kWh. Τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα και μπορεί να ταξιδέψει έως και 55 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως είπαμε η Volvo έκανε ήδη αυτή της την κίνηση στην Αγγλία και το S90 δεν θα προσφέρεται ως βενζινοκίνητο ή πετραλαιοκίνητο. Θυμίζουμε ότι στην γκάμα υπήρχαν τρεις βενζινοκινητήρες (197, 250 και 300 ίπποι) αλλά και δύο πετρελαιοκινητήρες (190 και 235 ίπποι), όλοι με τέσσερις κυλίνδρους, τούρμπο και με 2.0 λίτρα χωρητικότητα. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ισχύσει το ίδιο και για το V90, αλλά και το V90 Cross Country.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!