Στο... ράφι η Alfa Romeo Giulietta, έρχεται νέο SUV!

Πέτρος Σηφαλάκης
Στο... ράφι η Alfa Romeo Giulietta, έρχεται νέο SUV!
H Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι η Giulietta θα αποσυρθεί από τον κατάλογό της μέχρι και το τέλος του έτους, ενώ ένα νέο SUV, η Tonale, θα πάρει τη σκυτάλη.

Η Alfa Romeo Giulietta θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως ο... Μαθουσάλας της μικρομεσαίας κατηγορίας. Βρίσκεται στην αγορά από το 2010 και τότε ήταν απίστευτα πρωτοποριακή με τις τεχνολογίες της, την ευχάριστη οδική συμπεριφορά, τους σύγχρονους κινητήρες και πάνω από όλα, τη μοναδική της εμφάνιση. Ακόμη συνεχίζει να προκαλεί αίσθηση με το παρουσιαστικό της, όμως στους υπόλοιπους τομείς, έχει γεράσει.

Και επειδή η Alfa Romeo θέλει να δει ένα σημαντικό boost στις πωλήσεις της, δεν έχει παρά να παρουσιάσει ένα μικρότερο και πιο προσιτό SUV από τη Stelvio, αφού η κατηγορία αυτή πουλάει σαν ζεστό ψωμί! Η ιταλική μάρκα εγγυάται ότι παρά τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και το διαφορετικό αμάξωμα, η Tonale, όπως θα ονομάζεται αυτό το νέο SUV, θα είναι ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα απολαμβάνεις οδήγηση. Όποιος έχει οδηγήσει μια Stelvio, θα επιβεβαιώσει ότι η Alfa Romeo μπορεί να φτιάξει ένα απίστευτο στο δρόμο «τζιπ» που προδίδει την ταυτότητά του μόνο από την ψηλή θέση οδήγησης!

Περιμένουμε ότι η νέα Alfa Romeo Tonale θα παρουσιαστεί τους πρώτους μήνες του 2021 και θα μοιράζεται αρκετά κοινά στοιχεία με το Jeep Renegade, αφού η αμερικάνικη φίρμα ανήκει στον ίδιο όμιλο με την Alfa Romeo, την FCA. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε υβριδικές εκδόσεις στο ιταλικό SUV, μαζί με εκδόσεις βενζίνης χαμηλού κυβισμού, με τον νέο τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.3 λίτρων FireFly. Στην περίπτωση της Tonale, ίσως να αποδίδει και περισσότερο, με τις προβλέψεις να μιλάνε για 190 ίππους, ακόμη και 240 στην κορυφαία έκδοση!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!