H Volkswagen μας ετοιμάζει μια... έκπληξη στο Golf R!

Gazzetta team
H Volkswagen μας ετοιμάζει μια... έκπληξη στο Golf R!
Το Golf R δεν θα αποκτήσει κάποιας μορφής υβριδικό σύστημα κίνησης και θα διατηρήσει τον παραδοσιακό βενζινοκινητήρα, όμως η Volkswagen λέει ότι ετοιμάζει κάτι που δεν περιμένουμε!

Η μοναδική έκδοση που λείπει για να ολοκληρωθεί η γκάμα του νέου Volkswagen Golf, είναι η R. To Golf R παραδοσιακά είναι το γρηγορότερο όλων, το πιο «άγριο» και οδηγοκεντρικό, οπότε χρειάζεται ειδική εξέλιξη για να φανεί αντάξιο των προσδοκιών! Σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν από την ίδια τη μάρκα, το νέο Golf R θα είναι ένα πραγματικό μηχάνημα οδήγησης. Λέγεται, ότι η VW ζήτησε από την Audi να χρησιμοποιήσει τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI όμως η μάρκα με τα τέσσερα δαχτυλίδια αρνήθηκε, καθώς θεωρεί ότι το Golf θα έφτανε πολύ υψηλά σε ιπποδύναμη και θα απειλούσε το νέο RS3.

Όπως κι αν έχει, το Golf R θα διατίθεται με τον τετρακύλινδρο 2.0 TSI, που όπως έχει διαρρεύσει, θα αποδίδει 330 ίππους. Η τετρακίνηση θα πλαισιώνει το μοντέλο και στη νέα του γενιά, ενώ το σασμάν θα είναι ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG. Η Volkswagen μας λέει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει κανένα υβριδικό σύστημα στο Golf R, ούτε κάποιο Plug-In Hybrid, ούτε ήπιο υβριδικό σύστημα, όπως στα απλά Golf.

Θα εφοδιάζεται με έναν παραδοσιακό βενζινοκινητήρα, αφού δεν έχει στη διάθεσή της κάποιο υβριδικό σύνολο που να ταιριάζει σε αυτό το Golf και με δεδομένο τον μικρό όγκο της παραγωγής, δεν τη συμφέρει και να δημιουργήσει ένα. Ωστόσο, κάνει λόγο για μια «έκπληξη» που μας ετοιμάζει, για την οποία δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι στιγμής. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι όσα δούμε στο νέο Volkswagen Golf R, θα περάσουν και στο Audi S3 νέας γενιάς, καθώς αυτά τα δύο μοντέλα παραδοσιακά μοιράζονται τα περισσότερα μηχανικά τους μέρη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!