Νέο πολυτελές σεντάν ετοιμάζει η DS (vid)

Νέο πολυτελές σεντάν ετοιμάζει η DS (vid)

Νέο πολυτελές σεντάν ετοιμάζει η DS (vid)

Η DS, η πολυτελής φίρμα του ομίλου PSA (Peugeot-Citroen-Opel) ετοιμάζει ένα νέο premium μοντέλο, το οποίο θα ανήκει στη σεντάν κατηγορία και θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα. 

Στις 24 Φεβρουαρίου, κάτω από τον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, η DS θα μας αποκαλύψει το νέο της μοντέλο. Πρόκειται για ένα premium σεντάν που κατά πάσα πιθανότητα, θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του Peugeot 508 και θα αποτελεί την κορυφαία πρόταση του ομίλου PSA στην κατηγορία μοντέλων με αμάξωμα τριών όγκων. Το νέο αυτό μοντέλο, όπως βλέπουμε από το βίντεο, θα έχει στο όνομά του τον κωδικό E-Tense, οπότε θα είναι και υβριδικό.  

Οικολογία και ισχύς! 

Το πιο πιθανό είναι να δούμε το σύνολο με τον τούρμπο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1.6 λίτρων και τους ηλεκτροκινητήρες, που αποδίδει 300 ίππους και έχει τοποθετηθεί ήδη στο Peugeot 3008, αλλά και το DS7 Crossback. Παράλληλα, το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο προσφέρει και τετρακίνηση αφού οι ηλεκτροκινητήρες κινούν τον πίσω άξονα και ο βενζινοκινητήρας, τον εμπρός.

Υπολογίζεται ότι θα προσφέρει συνολική αυτονομία των 50 ηλεκτρικών χιλιομέτρων με κάθε φόρτιση της μπαταρίας των 13,2 kWh. Από την εικόνα και το σύντομο βίντεο που έχουμε στη διάθεσή μας βλέπουμε ότι το νέο σεντάν της DS έχει κλασική για μοντέλο της εταιρείας εμφάνιση. Η μάσκα φυσικά, κλέβει την παράσταση με το σχήμα και το ύφος που προσδίδει, ενώ τα κάθετα τοποθετημένα LED ημέρας και τα «επιθετικά» φωτιστικά σώματα, του δίνουν άλλο αέρα στο παρουσιαστικό του. Κάνουμε υπομονή αφού σε λίγες ημέρες, θα ξέρουμε τα πάντα! 

2021 DS Sedan - Teaser