ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Δύο Όσκαρ πήρε η ταινία Ford v Ferrari (pics & vid) 

Δύο Όσκαρ πήρε η ταινία Ford v Ferrari (pics & vid) 

Ford v Ferrari

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πολυσυζητημένη ταινία Ford v Ferrari, τόσο σε επίπεδο απήχησης στον κόσμο, όσο και στα Βραβεία Όσκαρ, όπου απέσπασε δύο αγαλματίδια! 

Οι ταινίες αυτοκινήτου συνήθως απευθύνονται σε αρκετά «ειδικό» κοινό. Η Ford v Ferrari όμως, ήταν αρκετά διαφορετική και παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της «κόντρας» που είχαν οι δύο εταιρείες, στον αγώνα του Λε Μαν το 1966. Στα Βραβεία Όσκαρ η συγκεκριμένη ταινία δεν έφυγε με «άδεια χέρια» και πήραν το βραβείο καλύτερου μοντάζ και το βραβείο καλύτερης ηχητικής επεξεργασίας. 

Φυσικά, όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση, είχαν απέναντί τους φοβερά καταξιωμένους αντιπάλους με εντυπωσιακές παραγωγές και ισχυρά ονόματα, όμως κατάφεραν να επικρατήσουν! Επίσης, η ταινία Ford v Ferrari ήταν υποψήφια για Όσκαρ στις κατηγορίες «καλύτερης ταινίας» και «ήχου», όμως εκεί έμεινε πίσω. το δύο στα τέσσερα πάντως, παραμένει μια εξαιρετική επίδοση για μια ταινία με ειδικό χαρακτήρα! 

Μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες αυτοκινήτου

Να τονίσουμε ότι με αυτές τις εξελίξεις, η Ford v Ferrari γίνεται η δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία με θέμα το αυτοκίνητο. Η πρωτιά ανήκει από το 1967 στην ταινία Γκραν Πρι (Grand Prix) που πήρε τρία Όσκαρ, για το καλύτερο μοντάζ, την καλύτερη επεξεργασία σε οπτικά και ηχητικά εφέ αλλά και τον καλύτερο ήχο, ανάμεσα στις ταινίες της εποχής. Όσοι δεν έχετε δει το Ford v Ferrari με τον Ματ Ντέιμον και τον Κρίστιαν Μπέιλ, δείτε το trailer παρακάτω και... σπεύσατε! 

FORD v FERRARI | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX