Ο Στρολ αγόρασε το 16,7% της Aston Martin

Gazzetta team
Ο Στρολ αγόρασε το 16,7% της Aston Martin
Ο δισεκατομμυριούχος Λόρενς Στρολ, ιδιοκτήτης της Racing Point και πατέρας του Λανς Στρολ, αγόρασε ένα μερίδιο της Aston Martin και πλέον επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Aston Martin σήμερα, αντιμετωπίζει προβλήματα σχετικά με τα οικονομικά της. Τα πράγματα δεν πάνε καλά για τη μάρκα και δεν μπορούν ούτε να λανσάρουν τη νέα DBX, το πρώτο SUV τους που αναμένεται ότι θα τους δώσει νέα πνοή στις πωλήσεις και τα κέρδη τους! Χρειάζονται λοιπόν ένα «πουσάρισμα» και έτσι, έρχεται ο Λόρενς Στρολ και αγοράζει το 16,7% της μάρκας! Η βρετανική μάρκα σπορ και πολυτελών αυτοκινήτων είχε στο παρελθόν συζητήσεις με την κινεζική Geely (τον όμιλο που ήδη κατέχει τη Volvo και την Lotus), ωστόσο αυτές είχαν φτάσει σε αδιέξοδο.

H DBX, το πρώτο SUV της Aston Martin.

«Ξεμπλόκαρε» οικονομικά την Aston Martin

Ο Λόρενς Στρολ, πατέρας του Λανς Στρολ που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της F1, συγκέντρωσε μια ομάδα επενδυτών της οποίας και ηγείται, αποδίδοντας το ποσό των 239 εκ. δολαρίων στην βρετανική μάρκα. Με το ποσό αυτό η Aston Martin αποκτά πλέον την απαραίτητη ρευστότητα ώστε να προχωρήσει στην εξέλιξη νέων μοντέλων, ενώ ο Στρολ κατέχει το 16,75 των μετοχών της, με την αίρεση αυτό να ανέβει έως και το 20% όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία όλων των απαραίτητων λογιστικών και νομικών διαδικασιών.

Από τα ρούχα στα αυτοκίνητα

Ο Στρολ, μέχρι πριν από κάποια χρόνια, δεν είχε καμία σχέση με την αυτοκινητοβιομηχανία. Έγινε ζάπλουτος ως εισαγωγέας στον Καναδά ρούχων υψηλής ραπτικής αρχικά και casual στη συνέχεια (Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger και Michael Kors), ωστόσο η αγάπη του για τα αυτοκίνητα τον οδήγησε σταδιακά στους αγώνες και πλέον και στην κατασκευή αυτοκινήτων. Από την άλλη, ο γιος του Λόρενς Στρολ, Λανς, είναι ένας από τους σημερινούς οδηγούς της F1. Κατά γενική ομολογία, δεν βρίσκεται ανάμεσα στα τεράστια ταλέντα του grid, όμως σύμφωνα με τον πατέρα του, έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει κάποια στιγμή, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα! Για την ώρα τρέχει στην ομάδα που έχει ο πατέρας του και η εκκίνηση της καριέρας του είχε γίνει από τη Williams. Πάντως, η περιουσία του μπαμπά Στρολ σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Forbes, αγγίζει τα 2,6 δις δολάρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!