Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Renault «ξεπούλησαν» το 2019

Πέτρος Σηφαλάκης
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Renault «ξεπούλησαν» το 2019
Πολύ καλή χρονιά πώλησης ηλεκτρικών μοντέλων είχε η Renault πέρυσι, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις 60.000 μονάδες και να γίνει μια μεγάλη δύναμη στην κατηγορία αυτών των αυτοκινήτων.

Μια χρονιά γεμάτη ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν το 2019 για τη Renault. Η γαλλική μάρκα κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στις πωλήσεις αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων και να γίνει μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις, αφού πούλησε 62.447 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στο 2019! Να τονίσουμε, ότι σε αυτό τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις του Twizy, καθώς δεν θεωρείται ακριβώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά ένα ηλεκτρικό όχημα που ισορροπεί ανάμεσα σε αυτοκίνητο και τετράτροχη μοτοσικλέτα.

To Renault Zoe.

Αιχμή του δόρατος στις πωλήσεις ήταν το Zoe που αντιπροσωπεύει τις 48.269 μονάδες, ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό δηλαδή και το επόμενο δημοφιλέστερο, είναι το Kangoo Z.E. με 10.349 μονάδες. Το Master Z.E. είχε 296 πωλήσεις μέσα στο 2019. Το 2018 από την άλλη, ήταν αρκετά πιο αδύναμη χρονιά σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 49.300 ήταν ο αριθμός που κατάφεραν να πουλήσουν, σχεδόν ισοπαλία με τις φετινές επιδόσεις του Zoe δηλαδή!

Το Renault Zoe.

Το 2017 δε, ήταν ακόμη λιγότερη η ζήτηση για τα ηλεκτρικά της Renault, με τη χρονιά να κλείνει στα 36.300 αυτοκίνητα. Το 2020 αναμένεται να είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά για τη γαλλική φίρμα. Η έλευση του νέου Clio, μαζί με το νέο Captur θα εκτοξεύσουν τις πωλήσεις και επίσης στα ηλεκτρικά, θα δούμε το Twingo Z.E. που θα βοηθήσει πολύ, αλλά και τις υβριδικές εκδόσεις E-Tech που ήδη τις γνωρίσαμε στο Clio και το Captur. Αναμένεται και ένα νέο Zoe για να... δέσει το γλυκό!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!