Toyota Ευρώπης: Τροφοδοτείται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας! 

Πέτρος Σηφαλάκης
Toyota Ευρώπης: Τροφοδοτείται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας! 
Το 2019, η Toyota έφτασε σε έναν πολύ αξιέπαινο στόχο, καθώς κατάφερε να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και να τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές.

Η Toyota είναι μια τεράστια επιχείρηση στην Ευρώπη και φυσικά, θα έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ενέργεια, ώστε να τροφοδοτήσει τις εγκαταστάσεις της. Εργοστάσια, αποθήκες, κτίρια, όλα τους απαιτούν μεγάλες ποσότητες σε ρεύμα, όμως κατάφεραν να το συλλέξουν στο 100% του από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!

Έτσι κι αλλιώς η μάρκα έχει ένα πολύ ολοκληρωμένο προφίλ που θέλει να μας προβάλλει. Ενός κατασκευαστή με περιβαλλοντικές ανησυχίες, που θέλει να επιβαρύνει τον πλανήτη το λιγότερο δυνατό! Μη ξεχνάμε ότι οι περισσότερες πωλήσεις της μάρκας στην Ευρώπη, αφορούν τις υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της, που έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Για τι εγκαταστάσεις μιλάμε;

Πρόκειται για 9 εργοστάσια παραγωγής οχημάτων, 7 κέντρα logistics (εφοδιαστική αλυσίδα), 14 αποθήκες ανταλλακτικών, 29 εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων, τα κεντρικά τους γραφεία στο Βέλγιο αλλά και τα τεχνικά κέντρα. Τεράστια αλυσίδα, δηλαδή, που ετησίως χρειάζεται πάνω από 500 GWh για να λειτουργήσει.

Το γεγονός ότι φέτος, το 100% της ενέργειας ήρθε από ανανεώσιμες πηγές, μόνο ως θετικό μπορεί να προσμετρηθεί! Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η απαιτούμενη ενέργεια για να κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο μειώθηκε φέτος κατά 18% και ο μέσος όρος των αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χρειάζεται περίπου 48% περισσότερη ενέργεια για να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο.

«Η μετάβαση σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τη λειτουργία ολόκληρης της επιχείρησης στην Ευρώπη, μας φέρνει ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στο στόχο μας για το 2050. Η ύπαρξη βιώσιμων επιχειρήσεων στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντική, αν θέλουμε ο κόσμος και οι πολίτες να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν. Χάρη στα υβριδικά μας μοντέλα είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των αυτοκινήτων μας. Όμως όταν πρόκειται για το περιβάλλον, έχουμε μια σφαιρική προσέγγιση 360 μοιρών και δεν περιοριζόμαστε μόνο στις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων μας» είπε ο Γιόχαν Βαν Ζιλ, επικεφαλής της Toyota Europe.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!