H Porsche Cayman κάνει... χώρο στην 911!

Πέτρος Σηφαλάκης
H Porsche Cayman κάνει... χώρο στην 911!
Αν και ακριβότερη από την Cayman, η 911 πάει «σφαίρα» και η Porsche «μετακομίζει» την παραγωγή του φθηνότερου κουπέ της σε άλλο εργοστάσιο.

Συνήθως τα πιο προσιτά σπορ μοντέλα των εταιρειών κατασκευάζονται για να φέρουν περισσότερα χρήματα στα ταμεία και να συνεχίσει η εξέλιξη τόσο στα ίδια, όσο κυρίως και στα ακριβότερα αυτοκίνητά τους. Αυτό, δεν ισχύει για την Porsche! Η 911 εκτός από «αυτοκινητιστικός θρύλος» είναι και μια αδιαμφισβήτητη εμπορική επιτυχία και αυτό αποδεικνύεται διαρκώς.

Για παράδειγμα, η ζήτηση για τη νέα 911 (992) είναι τόσο μεγάλη που η Porsche θα σταματήσει να παράγει την Cayman στο εργοστάσιό της στη Στουτγάρδη και θα τη μεταφέρει στο Όσναμπρικ, σε εργοστάσιο του Volkswagen Group. Ο λόγος είναι η δημιουργία χώρου στην 911 και η ικανοποίηση της ζήτησης σε εύλογο χρονικό διάστημα καθώς αν τα πράγματα έμεναν όπως ήταν, οι αγοραστές της 911 θα χρειαζόταν να περιμένουν πάρα πολύ για να αποκτήσουν το νέο τους αυτοκίνητο. Και όλα αυτά, χωρίς καν να έχει παρουσιαστεί ολόκληρη η γκάμα της 911. Τι θα γίνει δηλαδή όταν έρθουν οι 911 Turbo, GTS κλπ;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!