GP Ιταλίας FP3: Μπανάια στη κορυφή με νέο ρεκόρ πίστας

Gazzetta team
GP Ιταλίας FP3: Μπανάια στη κορυφή με νέο ρεκόρ πίστας
O Πέκο Μπανάια ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη πίστα του Mugello γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας.

Το FP3 του GP Ιταλίας έμελλε να είναι συναρπαστικό, ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά. Οι ομάδες τελειοποίησαν το στήσιμο για τις κατατακτήριες και οι οδηγοί έκαναν τις προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Παράλληλα κρίθηκαν οι 10 θέσεις οδηγών που θα έχουν απευθείας συμμετοχή στο Q2.

O Πέκο Μπανάια μπήκε στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας και έσπασε τα χρονόμετρα με την εργοστασιακή Ducati. O Ιταλός έγραψε 1:45.456, χρόνο που αποτελεί το νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας στο Mugello. Πίσω του στην 2η θέση ακολούθησε ο Φάμπιο Κουαρταραρό με την εργοστασιακή Yamaha. O Γάλλος ήταν μόλις 0.157 δευτ. μακριά από τον Ιταλό, με την M1 να είναι ανταγωνιστική στη συγκεκριμένη πίστα. Στην 3η θέση έκλεισε ο Μπραντ Μπίντερ κάνοντας την έκπληξη στη διαδικασία. Ο Νοτιοαφρικανός με την KTM ήταν 0.196 δευτ. πίσω από τον Μπανάια και μάλιστα με σκληρό εμπρός ελαστικό.

Ο Τζακ Μίλερ βρέθηκε στην 4η θέση, ενώ ακόμα μια Ducati ακολούθησε στην 5η θέση, καθώς ο Ζοάν Ζαρκό προκρίθηκε απευθείας σε ένα ακόμα Q2. Οι διαφορές είναι εξαιρετικά μικρές, με τον Άλεξ Ρινς που ακολούθησε στην 6η θέση έγραψε ταχύτερο χρόνο στο 1:45.754. Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα έφερε και τις δύο KTM στο Q2 για πρώτη φορά στο 2021.

Ο Πρωταθλητής Ζοάν Μιρ έμεινε στην 8η θέση, όμως κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Q2 στα συνδυασμένα αποτελέσματα. Ο Πολ Εσπαργκαρό έκανε ακόμα μια έκπληξη και με την 9η θέση έγινε ο μοναδικός αναβάτης της Honda που έκλεισε στην πρώτη 10άδα. Ακολούθησε ο Φράνκο Μορμπιντέλι, παρά το λάθος του στον τελευταίο του γύρο, με τη διαφορά του από τη κορυφή να είναι μόλις 0.409 δευτ.

Ο Μάβερικ Βινιάλες έκανε λάθος και είχε πτώση στα τελευταία λεπτά του FP3, μένοντας στην 11η θέση και στις κατατακτήριες θα αναμετρηθεί στο Q1. Μαζί του θα έχει τον Μάρκ Μάρκεθ, ο οποίος ήταν μόλις στη 12η θέση για την Repsol Honda και μισό δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή. Ο Αλέις Εσπαργκαρό επίσης θα αναμετρηθεί στο Q1 αργότερα μέσα στη μέρα. Ο Βαλεντίνο Ρόσι βελτιώθηκε όμως η εικόνα του συνεχίζει να είναι απογοητευτική, καθώς έκλεισε μόλις στην 18η θέση.

Οι πρώτη 19 οδηγοί στο FP3 είχαν απόσταση μεταξύ τους μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο. Στη διαδικασία αυτή είδαμε και τους 22 αναβάτες να βελτιώνουν το ταχύτερο πέρασμα τους από την Παρασκευή.

Η δράση συνεχίζεται με το FP4 στις 14:30, όπου οι ομάδες θα δοκιμάσουν το ρυθμό αγώνα για την Κυριακή. Σας περιμένουμε στο live του gazzetta.gr για τις κατατακτήριες δοκιμές, ώστε να μην χάσετε λεπτό από τη δράση.

Αποτελέσματα FP3

Διαβάστε ακόμα

» GP Ιταλίας FP2: Η απάντηση του Μπανάια

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!